Mersin'de anne- babası boşanan, velayetinde olduğu babası hastaneye kaldırılınca 10 günlüğüne annesine teslim edilen 9 yaşındaki N.Y. adlı kızın, annesinin nikahsız yaşadığı Ayhan Aktaş tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik edildi. Yakalanıp gözaltına alınan ve "Pişmanım" diyen Aktaş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 yıl önce boşanan Hüseyin Y. ve Serap Aldırmaz çiftinin tek çocuğu N.Y., mahkeme kararı ile babasıyla birlikte yaşarken, 10 gün önce ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle, babasının hastaneye yatması üzerine, annesine teslim edildi. Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi küçük kız, dün feci şekilde dövülmüş halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde darbe kaynaklı morluklar ve çürükler tespit edilen N.Y., solunum cihazına bağlanarak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

"PİŞMANIM, ÖFKEYLE OLDU"

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kız çocuğunun annesi 30 yaşındaki Serap Aldırmaz ile nikahsız olarak birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş'ı gözaltına aldı. Serap Aldırmaz, Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Ayhan Aktaş Adliye'ye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Aktaş, gazetecilerin "Neden yaptın?" sorusuna, "Çok pişmanım, bir anlık öfkeyle oldu" diye cevap verdi.

N.Y.'nin babası Hüseyin Y., hastane önünde kızından haber beklerken, çocuğunu eski eşi ile onun sevgilisi tarafından birlikte dövüldüğü iddiasında bulundu. Çocuğunu hastanede gördüğünü söyleyen Hüseyin Y., "Beyin kanaması geçirmiş. Göğsündeki sıkışma nedeniyle, nefes alamıyor. Bu yüzden solunum cihazına bağlı. Vücudunun her yeri dayaktan morarmış. Tırnak izleri ve bacaklarında ısırık izleri mevcut. Sorumlular hakkında şikayetçiyim" dedi.

Eşinden 2 yıl önce boşandığını ve çocuğunun velayetinin kendisinde olduğunu anlatan Hüseyin Y., "Ciğerlerimdeki sağlık sorunundan dolayı hastaneye yatacağımdan, 10 gün önce annesine bırakmıştım. Bir anne yavrusuna bunu yapar mı?" diye konuştu.

Yeğeninin 10 gündür işkence gördüğünü ileri süren amca Bayram Y. ise çocuğun feci şekilde dövüldüğünü söyleyerek, "Hemşire, '12 yıldan bu yana ilk kez böyle bir vaka gördük' diyor. Nasıl bir çocuğa böyle bir işkence yapılabilir? Bu, bir günlük mesele değil. Çocuk, tahminim 10 günden bu yana o evde işkence görmüş. Biz adalet bekliyoruz" diye konuştu.