Tokat'ın Niksar ilçesinde yapılacak oryantiring organizasyonu öncesinde, Oryantiring Federasyonu yetkilileri, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ı ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Metin Değirmenci, Federasyon İl Temsilcisi İlker Melikoğlu ile federasyon yetkilileri katıldı. Tokat'tan ise Tokat Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Ömer Besler, İl Spor Şube Müdürü Oktay Düzen, Niksar Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Hakan Arslan katıldı.

Kurul Başkanı Metin Değirmenci, spora katkılarından dolayı Belediye Başkanı Özdilek Özcan'a teşekkür ederek, “Yaz dönemi içerisinde üç ayrı merkezde kamp yapacağız. Temel oryantiring eğitiminin verilebilmesi maksadıyla düzenlenen söz konusu kamplardan, beklenen yararın sağlanabilmesi için il temsilciliklerimiz aracılığıyla, yerel yönetimler ve resmi makamlarla ön görüşmeler yapıldı. Kamplarla ilgili eğitim planları tamamlandı” dedi.

Başkan Özcan ise oryantiring sporuna daha önce ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek; “Niksar oryantiring sporunun ve turizmin marka şehri olacak. Bizim tüm çalışmalarımız bu yönde. Bu sebeple sporun her branşına Niksar'da elimizden gelen desteğin fazlasını veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Niksar'da yaptığınız kampın başarılı geçmesini diliyorum ve ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum."

Oryantiring gelişim kampları, Bolu'da 3-13, Kastamonu'da 7-17 ve Tokat-Niksar'da 10-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Oryantiring sporu harita ile en kısa sürede yön bulma üzerine yapılan bir spor dalı olarak biliniyor.