Bursa Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi’nin (NİLSEM), Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Geleneksel ok yapımı ve tezhip sanatı kursu’ büyük ilgi gördü.

Ata sporu geleneksel Türk okçuluğunun gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için kurslar düzenleyen Nilüfer Belediyesi bu alanda bir ilke daha imza attı. Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de ilk defa bir belediye bünyesinde ‘Ahşap ok yapımı ve tezhip sanatı kursu’ açtı. 27 kursiyerin katıldığı ve 3 aşamalı gerçekleştirilecek 1. dönem kursunda uzman eğitmenler katılımcılara ok yapımı ve süslemesi konusunda bilgi veriyor.
Kursta yapılacak oklar, Nilüfer Belediyesi’nin Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde düzenlediği Geleneksel Türk Okuçluğu Kursu’na katılan kursiyerler tarafından kullanılacak.

Kursun ilk gününün çok verimli geçtiğini belirten eğitmen Davut Çakır, "Bu sporun gelişmesi için elinden gelen hiçbir desteği esirgemeyen, karşılıksız bu işe katkı sağlayan, böyle bir kurs faaliyetini gerçekleştiren sporun kenti Nilüfer’in Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği yönetimine ve katılım gösteren tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum. Böyle gönüllü bir faaliyete yine aynı gönüllülükle katılmak bizim için büyük bir şereftir, bu konuda her zaman desteğimizi sunmaya gayret edeceğiz." dedi.