Engelli bireylerin kitaba erişimini kolaylaştırmak isteyen Nilüfer Belediyesi, evlere ücretsiz kitap servisi hizmetini başlattı.

Bursa Nilüfer Belediyesi, engelli bireylere yönelik farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. Engelli bireylere evde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Evlere Kitap Servisi adlı proje Başkan Mustafa Bozbey ve yazar Sunay Akın’ın katılımıyla başladı.

Nilüfer’de yaşayan engelli bireylerin evlerini ziyaret eden Başkan Bozbey ve Sunay Akın, projenin ilk kitabı Akın’ın kaleme aldığı 'Bir Çift Ayakkabı' adlı kitabı Handan Otalı, Meltem Aydın, Çiğdem Aydın ve Esra Karaduman’a hediye etti. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette Çiğdem Aydın, Başkan Bozbey ve Sunay Akın’a 'Bir Şarkısın Sen' adlı eseri seslendirirken, Sunay Akın da bir başka ziyarette İstanbul’u anlatan şiir okudu.

NİLÜFERDE 2 BİN 300 ENGELLİ VAR

Nilüfer’de 2 bin 300 engelli vatandaşın yaşadığını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje kapsamında “Kitap okumak isteyen engelli ve engelli yakınlarımıza bir telefon kadar yakınız” dedi.

Bir Çift Ayakkabı kitabını imzalayan Sunay Akın da farklı bir okur-yazar buluşması yaşadığını aktardı ve projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

KİTAP TALEBİ NASIL OLACAK?

Bünyesinde 70 bin kitap bulunduran Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerindeki kitaplardan 500 farklı kitap belirlenerek, Nilüfer’de yaşayan engellilere kurye aracılığıyla gönderilecek. Görme engelli vatandaşlar için de MP3 çalar ve istedikleri sesli kitap verilecek. Projeden yararlanmak isteyen engelli ve yakınları 441 02 42 numaralı telefondan ya da Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ve İhsaniye’de bulunan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden başvuru yapabilecek.