Bursa merkez Nilüfer Belediyesi, son üç gündür kentte etkili olan lodos sonrası temizlik çalışması başlattı.

Bursa’da hafta sonu boyunca etkili olan lodos üzücü can kayıplarına ve çok sayıda yaralanmalara yol açtı. Nilüfer Belediyesi’nin, geri kazanım toplama sisteminin oluşturulması ve poşet kullanımının azaltılması yönündeki tüm çalışmalarına rağmen, bu konudaki duyarlılığın tam olarak oluşmadığı yaşanan lodosla gözler önüne serildi. Lodosta ağaç dalları, çalılar, çitler, park ve bahçeler çevre kirliliği oluşturan plastikler, kağıtlar ve kompozit atıklarla doldu. Çevreye duyarsızca atılan atıklar büyük kirliliğe yol açtı.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, lodosun sona ermesinin hemen ardından temizlik çalışmalarına başladı. 195 mevkide 4 ekiple sabahın erken saatlerinden itibaren yollar ve parklarda, ağaç dallarına, çalılıklara, park ve bahçelere toplanan atıkları toplamak için hummalı bir çalışma içine girildi.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, yıkıntı ve atıkları ücretsiz topladıklarını belirterek, vatandaşlardan çevreye zarar verecek atıkları atmalarını istedi.