Bursa Nilüfer kent konseyi üyeleri ve Nilüferliler, Büyükşehir Belediyesine devredilen Atatürk Kent Ormanının aynıyla kalması için Başkan Recep Altepe’ye taahhüt imzalatmaya çalışıyor.

Atatürk Kent Ormanı yeni büyükşehir yasası ile Nilüfer belediyesinden alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Devir sonrasında Atatürk Kent Ormanının başta ismi olmak üzere yeni yapılaşmalara açılarak bozulmasından korkan Nilüferliler ise, başkan Recep Altepe’ye bir taahhütname imzalatarak bunun önüne geçmeye çalışıyor. Taahhütnameyi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye imzalatmak üzere Heykel’de ki tarihi belediye binası önüne gelen Nilüfer kent konseyi üyeleri ve Nilüferliler, başkan Alpete burada bulunmayınca BUSKİ binasına gitti. Tarihi binaya giren Nilüferliler, görevlilerin Başkan Altepe’nin burada bulunmadığını söylemesi üzerine BUSKİ başkanlık binasına gitmek için otobüsle yola çıktı.

6 MADDELİK BİR TAAHHÜTNAME HAZIRLADIK

Burada açıklamada bulunan Bursa Nilüfer kent konseyi başkanı Şazi Çavuşoğlu, Atatürk Kent Ormanına büyükşehir görevlilerinin bu gün el koyacağını belirterek, “Biz Nilüfer Kent Konseyi olarak ve Nilüfer kırsal alan çalışma grubu ve Nilüferliler olarak önce Atatürk Kent Ormanına çıkmayı planladık ancak biz oraya gitmek yerine bu konuda yetkili olan kişiye Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret edip ondan endişe ettiğimiz bazı konularda bir taahhütname almak istedik ve kendisine imzalatmak üzere bir taahhütname hazırladık. Bu taahhütnamede Atatürk Kent Ormanının isminin değiştirilmesinden alında farklı yapılaşmaya izin verilmemesi ve kent ormanını aynıyla kalması gibi maddeler var.” dedi.Halkın kullandığı kent ormanının aynıyla kalmasını istediklerini belirten Çavuşoğlu, Başkan Altepe’nin tarihi belediye binasında olmadığı için BUSKİ’de ki idari binaya gideceklerini belirterek, orada kendisi olmaması halinde başkan yardımcıları ile görüşerek endişelerini anlatacaklarını söyledi.Nilüfer kent konseyi başkanı Şazi Çavuşoğlu, Başkan Recep Altepe’nin taahhütnameyi imzalamaması halinde ise "İşte o zaman çok ciddi bir sorun var demektir ve bizim endişelerimiz boşuna değil anlamı taşıyacaktır. Taahhütnameyi imzalamazsa biz halkıda arkamıza alarak Atatürk Kent Ormanının bu şekilde kalması için mücadelemize devam edeceğiz.” şeklide konuştu.