Nisan ayı MGK toplantısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından ele alınan konular hususunda yazılı açıklama yapıldı.

Nisan ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapıldı. Saat 14.30’da başlayan toplantı yaklaşık 7 saat sürdü. Toplantı sonrasında MGK Genel Sekreterliği’nden yapılan 5 maddelik açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Milli güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır.

Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.

Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi ile kamu düzenini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

Suriye ve Irak’taki mevcut durum ve bu ülkelerden kaynaklı tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarını etkileri ayrıntılı şekilde ele alınmıştır.

Yemen ve Libya’daki gelişmeler ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki güncel durum ve bölge ile ilişkilerimize dair hususlar görüşülmüştür.

Bazı ülke ve kuruluşlarca 1915 olayları ile ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş, açıklama ve kararların tarihi gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir.

İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişikler de dikkate alınarak güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu’na bildirilmesine karar verilmiştir.”

ARINÇ VE BABACAN’IN SON MGK’SI

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Ali Babacan’ın son MGK toplantısı İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ile Adalet Bakanı Kenan İpek’in ilk ve aynı zamanda son MGK toplantısı oldu.