Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ, önceki gün etkili olan kar yağışının ardından kayak sevenlerin akınına uğradı. Tatilciler kayağın tadını çıkarırken, Uludağ yolu ve zirvede faaliyet gösteren esnaflar ekmek parası kazanmak için her yolu deniyor.

Uludağ yolunda sürücülere zincir kiralayıp çeşitli ürünler satan vatandaşlar dikkat çekmek için ilginç yollara başvuruyor. Bunlardan biri de yaptığı ‘kardan ayı’ ile şeker satan Kayhan Karahan. Eğlenmek amacıyla yaptığı ‘kardan ayı’ üzerine yerleştirdiği şekerlerin sürücülerin dikkatini çektiğini belirten Karahan, satışlarının iyi olduğunu söyledi. Karahan, “Ben bu işletmede kalıyorum. Bu ‘kardan ayı’yı da canımız sıkılıyor, vakit geçsin diye yaptım. Hem de üzerine koyduğum şekerleri satıyorum. Elma şekeri vardı, onları bitirdim. Şimdi bu şekerler kaldı, onları satıyorum.” dedi.

‘Kardan ayı’ ile hem ticaret yapıp hem eğlendiğini anlatan Karahan, “Seviyorum bu tür şeylerle uğraşmayı. İşler de şükür fena değil, gerçi teleferik açıldıktan sonra yolda kalabalık büyük ölçüde azaldı ama yine de şükür.” şeklinde konuştu.

Bu mevsimde kardan adam yapacağının hiç aklına gelmediğini dile getiren Karahan, şunları söyledi: “Ben burada daha önce de çok şey yaptım. Miki fare, tavşan, insan yaptım en son ayı yaptım. Bu mevsimde hiç aklıma gelmezdi, karın yağıp da bizim de kardan adam yapacağım, çok güzel kar yağdı, bereketli oldu.”