Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Bursa Uludağ’da, nisan ayında kayak keyfi yaşanıyor. Son günlerde yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Uludağ’da da etkili oluyor. Önceki gece Uludağ’da bir gecede 70 santim kar yağması kayak pistlerini doldurdu. Kar kalınlığının 220 santime olduğu Uludağ’da otellerin büyük çoğunluğu sezon kapanmasına rağmen kayak tesisleri doldu.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerine sahip Uludağ’da nisan ayında kara kış yaşanıyor. Bursa’da güneşli bir bahar havası yaşanırken, kayak severler Uludağ’da kara kışta kayak yapma imkanı bulabiliyor. Sezonun sona ermesi nedeniyle Ağaoğlu ve Alkoçlar dışındaki tüm otellerin sezonu kapattığı Uludağ’da, özellikle hafta sonu olması nedeniyle pistler doldu.

Özellikle İstanbul gibi yakın illerin yanı sıra günübirlikçilerin akın ettiği Uludağ’da pistler dolu. Açık bir havanın hakim olduğu Uludağ’da özellikle günü birlikçilerden kayak yapanların yarı sıra kızaklarla da karın tadını çıkarıyor.

TATİLCİLER İŞLETMELERİN BU KARDA KAPANMASINDAN ŞİKAYETÇİ

Bu arada, Uludağ’da sezonu kapatıp yazlık işletmelerine ağırlık veren işletmelere tatilcilerden tepki geldi. Yaklaşık 220 santimetre kar kalınlığının olduğu, havanın çok güzel geçtiği Uludağ’da otellerin bu zaman ve bu karda kapanmasına tepki gösteren tatilciler, işletmecilere sitem etti.

Kar ve havanın çok güzel olmasına rağmen, çoğu teleski ve telesiyejler kapalı olmasından yakınan tatilciler, hizmetten yakındı. İstanbul’dan gelen Martı Büyüközden, tesislerin kapalı olmasından şikayet ederek, “Bütün liftler kapalı, çok güzel kar var, paraları alıyorlar ama tesisleri çalıştırmıyorlar, karı ezmiyorlar. Hizmet yok, bu kadar lift var sadece bir tanesi çalışıyor. Kar var, tesis var ama hizmet yok.” şeklinde yakındı.

Burcu Keskin de Uludağ’ın çok güzel olduğunu ancak hizmetin olmadığın belirterek, tesislerin bu karda kapatılmasından yakındı. Keskin, “Çok kötü, bir sürü para da istiyorlar ama hiç bir şey yok. Kar güzel ama hizmet yok.” dedi.

Kızak kiralayan Hakan Aytaç ise havanın tam kayak yapılacak zaman olduğunu belirterek, “Aslında tam kayak yapılacak kar var. Çocuklar ise kızak kayıyor. Oteller kapalı olduğu için günübirlikçiler ve turlar geliyor. Hava da güneşli, çocuklar da kızak kayıyor. Havanın bugün güneşli olması ve cumartesi olması nedeniyle günübirlikçiler geliyor, kayak ve kızak kayıyorlar.” şeklinde konuştu.