Doğu Fırat - Batı Fırat havzalarını birbirine bağlayan Türkiye’nin 3’üncü büyük köprüsü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ise 'Boğaz Köprüsü' olarak nitelendirilen Nissibi Köprüsü, bölgede ulaşımı rahatlattı.

Atatürk Barajı'nda su toplanmaya başlanmasının ardından Adıyaman-Şanlıurfa-Siverek-Diyarbakır karayolunun ulaşımını sağlayan köprünün su altında kalması ile birlikte bölgede ulaşım yıllarca feribot ile sağlandı.

Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü konumundaki Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte bölge halkı rahat bir nefes aldı. Daha önce saatler süren yolu 5 dakikaya indiren köprü, bölgenin ve bölge insanının başta ulaşım olmak üzere ekonomisine ve turizmine ciddi katkı sunmaya başladı.

Açıldığından beri 150-200 binin üzerinde aracın geçiş yaptığı belirtilen köprüden hafta içi günlük ortalama bin, hafta sonu ise 3 bin civarında araç geçiş yapıyor. Nissibi, sadece Adıyaman-Şanlıurfa-Siverek-Diyarbakır bağlantısını sağlamıyor. Nissibi bugün Şırnak, Van, Hakkâri’den gelen araçların Adıyaman üzerinden Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep'e geçişini sağlıyor.