İpek Medya Grubuna yönelik polis baskınına tepki gösteren Prof. Dr. Niyazi Öktem, seçime kadar bu tür operasyonların devam edebileceğini söyledi. Öktem, "Bir kumar oynuyorlar, o kumar tuttu tuttu, tutmadı yani kaçarlar bu işi operasyonu gerçekleştirenler gibi geliyor bana!" dedi.

Öktem, muhalif medyayı susturmaya yönelik polis baskını değerlendirdi. Durumu 'fecaat' olarak niteleyen Öktem, "Türkiye'de bu kadar hukuksuzluğun yaşandığı bir dönem yaşamadım ben. Hangi gerekçelerle bu tür operasyonlar yapılıyor? Daha öncekilere baktığımızda elde delil yok, bir şey yok. İddianameler aylardır hazırlanamıyor, hazırlanmıyor kasti olarak. Hidayet Karaca'nın durumunu kastediyorum, içerideki o emniyet mensuplarını kastediyorum. Türkiye, böyle bir dönem yaşamadı. İşin tuhaf tarafı da şu; hukuk devleti bağlamında bir hayli merhale alınmışken birden bire hukuksuzluğun zirvesini yaşamamız emin olun 12 Eylül'de bile bunlar yaşanmadı. Hukuk dışına çıkma, bu boyuta gelmemişti." dedi.

Operasyonun gerekçesini bilmediğini ancak meselenin seçimle ilgili olduğunu belirten Öktem şöyle devam etti: "Yeni seçime gidilerken tüm muhalefeti bastırmak, yeni operasyonlar yapmak, gerçeğin sesini söyleyen televizyonun, medya kuruluşlarını ortadan kaldırmak yok etmek. Bir beyin yıkama faaliyeti. Yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarının yüzde 40’ın üzerine çıkmasını sağlamak. 38’e düşünce birden bire telaşa kapıldılar. Böyle operasyonlara giriyorlar. Allah encamımızı hayreylesin! demekten başka bir şey yok. Hukuk diye bir olay yok ortada. Kimse de bununla ilgili laf etmiyor. Düşünün Türkiye’de ne kadar muhalif medya varsa Doğan Grubu olsun, İpek Grubu olsun Samanyolu Grubu olsun tamamiyle yok etmeye çalışıyorlar. Bunun arkasındaki finans kurumlarını da ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Yani tam anlamıyla orta doğu durumuna düştük. Bir yandan Güneydoğu Anadolu’daki savaş ortamı diyeceğim, bir yandan bu. Tam anlamıyla Ortadoğu devleti haline düştük. Seçime kadar bu tür şeyler olacak, devam edecek gibi görünüyor. Bir kumar oynuyorlar, o kumar tuttu tuttu, tutmadı yani kaçarlar bu işi operasyonu gerçekleştirenler, gibi geliyor bana."