Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, 2. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi adı altında yapılan 'Nükleer Lobi' toplantısını protesto etti. NKP sözcüsü Kazım Özgenç, yapılan zirvede nükleer santralin temiz enerji denilerek yutturulduğunu söyledi.

Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Grand Cevahir Otel`de yapılan olan 2. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’ni protesto etmek için otel önünde toplandı. Grup basın açıklaması yapacağı sırada polisler ile yer tartışması yaşandı. Polisler göstericilerden otelin giriş ve çıkışını kapatmamalarını istedi. Eylemciler de basın açıklamasını otelin önünde yapmak için direndi. Otelin önüne 2 otobüs çevik kuvvet ekibi getirildi. Daha sonra polis grubun açıklama yapması için izin verdi. ‘Nükleer santrale hayır’ yazılı yelekleri giyen grup, 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat', ‘Nükleer Santral İstemiyoruz' sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan platformun sözcüsü Kazım Özgenç, "Elektrik Mühendisliği Odası başta olmak üzere, uzman kuruluşlara mesleki demokratik kitle örgütü temsilcilerine, santralin yapılacağı yöre halkına yer verilmeyen etkinliğe tarafsız bilim adamları da davet edilmemiştir. Basın katılımı için de yüksek düzeyde akreditasyon uygulaması yapılmaktadır. Dolar krizi ucuzluk iddialarını yerle bir etti. 2014 yılındaki ‘1. Zirve’de savunulan ‘ucuz enerji’ safsatası bu yıl dolarda yaşanan Recep Tayyip Erdoğan krizleri sonrası büsbütün komik durumu düştü.“ diye konuştu.

Özgenç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nükleer rant organizatörleri temiz enerji diye sunarak, sözde bilgi kirliliğinin önüne geçeceklerini öne sürüyorlar. Gerçekte kirlilik, nükleer kökenli elektrikte ve nükleeri temiz enerji diye yutturmaya çalışanların beyinlerinde. Nükleer rant birlikçileri toplantısının amaçlarında biri de ‘nükleer santrale ilişkin toplumun genelinde oluşan yanlış kazanın izlerini silmek’ olarak ifade ediyorlar. Demek ki onlar, halkımızın doğru yolda olduğunu görüyorlar. Dertleri, doğru yanlış ile değiştirmekten başka bir şey değildir.”

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.