Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimler Fakültesi tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni düzenlendi.

Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni’nin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç yaptı. Törene katılan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise yaptığı konuşmada, “Gençlerimiz toprağa diktiğimiz fidanlara benzerler. Fidanları diktiğimizde onların bakımını iyi yapmamız gerekiyor. Bu gençlerimizin de üniversitemizde, istikbalde bu memlekete faydalı olacak nesiller yetiştirmek en büyük amacımızdır. Gençlerimizi donanımlı, bilgili, pratiğe dönük, mezun olduklarında çalıştıkları yerlerde daha faydalı olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra sırayla kürsüye davet edilen Sağlık Bilimler Fakültesi Beslenme Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri bölümlerinde görevli öğretim üyeleri tarafından giydirilirken, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü birinci sınıf öğrencileri de Işık Alma Töreni ile mesleklerine giden yolda teorik bilgilerini hayata geçirmek için ilk adımı attılar.

Törende ayrıca 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı dahilinde projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edilen Beslenme Diyetetik Bölümü öğrencilerine Başarı Belgeleri Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ve Rektör Prof. Dr. Kerim Güney tarafından verildi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin, ailelerine gurur dolu anlar yaşattıkları Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni 'Yaşamınıza Dokunuyoruz' adlı mini gösteri ve kokteyl ile sona erdi.