Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bursa Şubesi başkan ve üyeleri, okullarda nöbet tutmama eylemine devam edeceklerini belirterek, "Bundan sonra okullarda yaşanacak olumsuzluklardan biz sorumlu değiliz." dedi.
Okullarda uygulanan nöbet sisteminin fazla mesai olarak ücretlendirilmesi yönünde nöbet tutmama eylemi başlattıklarını anlatan Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Güney Özkılıç, bu eyleme destek veren üyelerinin baskıya maruz kaldıklarını söyledi.

Milli Eğitim önünde basın açıklamasına ilk önce izin verilmeyen sendika üyeleri güvenlik birimleri ile yaşadıkları tartışmanın ardından açıklama ile nöbet sistemini protesto etti. Sendikal eyleme katılmanın suç olmamasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, milli eğitim müdürleri ve okul yönetimlerinin kendi üyelerine baskı yaptıklarını anlatan Güney Özkılıç, "Bu alenen sendikal örgütlenmeye karşı yapılan bir hamledir. Bizler görüyoruz ki Eğitim Sen üyeleri bu eylemlerden dolayı baskıya maruz kalıyorlar." şeklinde konuştu.

'OKULARDA YAŞANACAK HER TÜRLÜ SORUNUN SORUMLUSU KENDİLERİ'

Bundan sonra okullarda yaşanacak sorunlardan kendilerinin sorumlu olmayacağını belirten Güney Özkılıç, şunları söyledi: "Buradan velilerimize de sesleniyoruz. Okullarda, özellikle teneffüslerde bundan böyle yaşanacak sorunlar, öğrencilerin yaşayacağı sorunlardan sorumlu olan bakanlıktır, mili eğitim müdürlükleridir, okul müdürleridir. Nöbet sürecinde ücret verilmediği için nöbet tutulmamasından kaynaklı bu günden itibaren Bursa’da yaşanacak her tür sorunun nedeni kendileridir."

Daha önce servislerde bu tür kaza ve sıkıntıların yaşandığını anlatan Özkılıç, "Bu baskılar bizi yıldıramaz, ücret verilinceye kadar her tür angaryayı reddediyoruz. Nöbete ücret istiyoruz. Velilerimize de okul müdürlerimize de sesleniyoruz. Burada sorumlu olan asla ve asla öğretmenler olmayacaktır. Bakanlık verdiği sözü tutsun." çağrısında bulundu.
Eğitim sendikası olmalarına rağmen milli eğitim bahçesinde açıklama yapmalarına izin verilmediğinden yakınan Güney Özkılıç, sözlerini şöyle noktaladı: "Ben biliyorum ki bundan milli eğitim müdürünün bir kararı var. Burada bizi güvenlik güçleri ile karşı karşıya getiriyorlar. Biz bu talebimizi burada söyleyemeyeceğiz de nerede söyleyeceğiz. Eğer bu gergin ortam kamplaştırma ortamı sürerse biz burada yapmaya devam edeceğiz. Yıllardır burada yapılıyor. Kaç milli eğitim müdürü geldi geçti. Hiçbir sorun olmadı, her ne hikmetse bu milli eğitim müdürü dönemine burada basın açıklaması yapmamız engelleniyor. Bunu da burada protesto ediyoruz."

Sendika üyesi öğretmenler ise 'Sendika hakkımız engellenemez', 'Angarya çalışma istemiyoruz', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' şeklinde slogan attı.