Son sayısını yayına vermeye hazırlanan Nokta Dergisi’ne bu gece yarısı polisler baskın yaptı. Derginin son sayısının toplatılmak istendiği öğrenilirken, bunun sebebinin ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması olduğu öğrenildi.

Nokta bugün 18. sayısını çıkardı. Derginin kapağında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkada şehit cenazesi geçerken selfie yaptığı bir görüntü yer alıyor. Polis baskının bu kapak sebebiyle olduğu ileri sürülüyor.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan arama, el koyma, toplatma ve erişimin engellenmesi konulu tutanakta, dergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren içerikler olduğunun değerlendirildiği belirtiliyor. Tutanakta, derginin toplatılması için Hadımköy’deki matbaaya, ardından da dağıtım adresi olan Küçükçekmece’deki adreslerde arama yapılmasının öngörüldüğü dile getiriliyor.

Ayrıca derginin "https://twitter.com/noktadergi" isimli internet sitesinin erişiminin engellenmesi de talep ediliyor. (Sürecek.)