Noter kapanma saatine dakikalar kala "Arkadaşımız parayı getiriyor." dedikten sonra işlemleri yaptırıp, anlaşma sağladıkları kişileri dolandırdıkları öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı. Sağlanan güven ortamında şikayetçilerin, para nasılsa gelecek diye "Paramı eksiksiz ve tam olarak aldım." yazan noter satış belgesini şüphe duymadan imzaladıkları belirtildi.

Bazı otomobil satıcıları, noter huzurunda otomobil satışı yaptıklarını ancak paralarını alamadıklarını belirterek dolandırıldıklarını öne sürdü. Polis merkezine giden şikayetçiler, şüphelilerin güven ortamı oluşturarak noterin kapanma saatlerine yakın "Arkadaşımız parayı getiriyor." diyerek satış işlemlerini yaptırdıklarını ancak paralarını ödemediklerini öne sürdü.

Yapılan şikayet başvurusunda şüphelilerin araç satışı yapan kişileri telefonla arayarak irtibat kurdukları, otomobili sözde kontrol ederken kendilerini şehit, polis, doktor, öğretmen gibi sıfatlarla tanıtarak satıcıya karşı güven sağladıkları belirtildi. Pazarlık sonucu sözde anlaşan şüphelilerin, alıcıya noterlerin kapanış saatine yakın randevu verdikleri anlatıldı. Para gelecek diye karşısındaki insana güvenerek satış sözleşmesini "Paramı tam ve eksiksiz aldım." diyerek imzalayan mağdurların, daha sonra şüphelilerin aracıyla birlikte ortadan kaybolmasıyla dolandırıldıklarını anladıkları ifade edildi.

Şüphelilerin bazı olaylarda kısa süreliğine kiraladıkları lüks işyerlerini ise dolandırıcılığın ardından terk ettikleri belirtildi. Bu bilgilerin ardından polis, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde tespit edilen adreslere, bu sabaha karşı eşzamanlı operasyon düzenleyerek 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilirken şüphelilerin ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.