Geçtiğimiz yıla göre yüzde 6 seviyesinde büyüme gösteren fuara başta Çinliler olmak üzere 40 ülkeden 4 bin 906 firma katılım gösterdi. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Hindistan, Japonya, Malezya, Polonya, ABD gibi 17 ülkenin milli katılım gösterdiği fuara, yaklaşık 86 bin ziyaretçi yoğun ilgi gösterdi.

Bursa'dan katılan Rota standı da fuarda, birçok mevcut ve potansiyel OEM ve OES müşterileri ile yapılan iş görüşmelerine ev sahipliği yaptı. NSK Group, Rota markasının uzak doğu pazarındaki bilinirliğinin günden güne artması sayesinde önceki yıllara göre daha fazla ziyaretçi ile görüşmeler sağladı. NSK Group, Rota markası ile rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot kolu, rot mili, V kol, bugi kolu gibi 6 binden fazla ürünü 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç ediyor. 

KRONİK SORUNLARA PATENLİ ÇÖZÜMLER VE KALİTE YATIRIMLARI

NSK Group, Rota markası ile ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde oluşan problemler için ürettiği patentli çözümleri bu fuarda da tanıttı. 

Fuarda Rota, ürünlerde kullandığı patentli çözümler olan segman kilidi, C tipi Adaptör ve teflon yataklamayı tanıttı. Ayrıca fuarda daha güveni sürüş için yakın zamanda yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırımla faaliyete giren ömür test cihazının tanıtımları da yapıldı.

Fuara katılan NSK Group Genel Müdür Yardımcısı Zeki Cidik, 2015 yılında SIMA, Automechanika İstanbul, Automechanika Moskova, Automechanika Dubai, Agritechnika ve Automechanika Şangay fuarları ile birlikte gelişen pazarlarda bazı fuarlara katılacaklarını belirtti. 

Global anlamda fuarların sayısının bir hayli fazla olduğu otomotiv sektöründe katılacakları fuarları seçerken etkin kullanımın ile maksimum verimliliği hedeflediklerinin üzerinde duran Cidik, fuarların müşteri portföylerini geliştirmek için bir fırsat olmanın yanı sıra, mevcut ilişkileri bir ileri seviyeye taşımaya olanak tanıdığını kaydetti.