Kitap ve kırtasiye perakende zinciri NT, Eylül ayı okul alışverişlerinin yoğunluğunu karşılamak için sezonluk personel alımına gidiyor. Zincir, Ağustos, Eylül, Ekim aylarında satış elemanı olarak 800 genci istihdam etmeyi planlıyor.

NT İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Kik konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Perakende sektörü son derece dinamik bir yapıya sahip, ülke ekonomimizde önemli bir yeri olan, oluşturduğu istihdam büyüklüğü ve sunduğu kariyer fırsatlarıyla pek çok gencin dikkatini çeken bir sektör. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da perakende sektöründe kariyer hedefleyen yüzlerce gencimize başarılı bir kariyerin ilk adımı olacak sezonluk iş fırsatıyla destek oluyoruz. İş başvuruları olumlu sonuçlanan adaylar eğitim ve kültür perakendeciliği gibi farklı ve özel bir alanda kitaplarla, eğitim ve teknoloji ürünleriyle iç içe ömürlük bir tecrübe edinecekler.”



Başarılı bir performans gösterecek sezonluk personellerin kadrolu olarak çalışmaya devam edebileceklerine de değinen Kik,“Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında performansından memnun kalacağımız ve NT’de kariyerine devam etmek isteyen başarılı personellerimizi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kadrolu olarak istihdam edeceğiz. Kadrolu olarak istihdam etmek istediğimiz personellerimizi belirlerken güler yüzle hizmet sunabilmelerine, sorumluluk sahibi olmalarına, iletişim becerilerine ve ekip arkadaşlarıyla uyumlu çalışmalarına dikkat ediyoruz." dedi.


Kik, başvuru şartlarıyla ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:

“Güler yüzlü, iletişim becerilerine güvenen, esnek çalışma saatleri ve yoğun iş temposuna uyum sağlayabilecek, nezaket ve saygı ile hizmet sunabilecek, lise, ön lisans, lisans öğrencisi veya mezunu, 18-28 yaşlarındaki kişiler başvuru yapabilir. Adaylar nt.com.tr/basvuru adresinden başvurularını gerçekleştirebilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar iş başı yapmadan önce uzaktan eğitim sistemiyle oryantasyon ve satış eğitimleri alarak okula dönüş sezonuna hazırlanmış olacaklar.”