Nüans Tur, ‘himmetle hizmet ilişkisi’ başlığıyla şirketleri aleyhine haber yapan Star gazetesini yalanladı. “Kasamıza giren her bir kuruşun vergisi ödenmektedir.” diyen şirket yetkilileri, Star’ın iddialarını ‘komik’ ve ‘ibretlik’ olarak niteledi.

Tur şirketi adına Avukat Hürol Karadaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Star gazetesinin 11 Şubat tarihli nüshasında ‘Himmetle Hizmet İlişkisi’ başlığı altında kurumumuz hakkında hayal ürünü iddialara yer verilmiştir. Gazetenin gerçek dışı haberi hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

T.C. yasaları çerçevesinde kurulan, işleyişi Maliye Bakanlığı ve ilgili bütün kurumlar tarafından denetlenen kurumumuzun bağış toplama çalışması veya yetkisi olmadığı gibi, düzenli mali denetimler de sözde para akışı iddialarının hayal ürünü olduğunun en büyük kanıttır.

Sıklıkla denetlenen şirketimiz bütün kanuni sorumluluklarını yerine getirmekle birlikte, yasal çerçevede çalışma konusunda son derece hassastır. Şirketimizin kasasına giren her bir kuruşun vergisi ödenmekte, harcamalarımız ve kazançlarımız resmi olarak belgelenmektedir. Üstelik vergi daireleri ve müfettişleri hesaplarımızı neredeyse günlük olarak takip etmektedir.

Mantık ve izan ile telif edilemeyecek ‘himmet toplama’ iddiası sadece gülünç değil, aynı zamanda ibretlik bir durum arz etmektedir. Hal böyleyken hayali iş adamlarından toplanan hayali paralardan bahsetmek ancak art niyetle açıklanabilir.

Kurumumuz; Star gazetesi, sorumlu yazı işleri yetkilileri ve iddia sahipleri hakkında yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”