Nüfusu 2 milyonu aşan Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da çene cerrahı bulunmaması, halkın ciddi tepkisini çekiyor. Hastalar çevre illere nakledilirken, yaşanan mağduriyetle ilgili konu TBMM’ye kadar taşındı.

Şanlıurfa’da nüfusun, 450 bin Suriyelinin sığınmacıyla 2 milyon 250 bin nüfusa yaklaşmasına rağmen çene cerrahının atanmaması tepkilere neden oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, çene cerrahının Şanlıurfa’ya atanması için konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemi ile Meclis'e soru önergesi sunan Milletvekili Ayhan, ilde sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti, Bakanlığın bu konuların çözümü için yürüttüğü çalışmaları sordu.

“İlimiz Şanlıurfa’da ‘Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ iki ayrı binada halka hizmet vermektedir. Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında bir nebze de olsa ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde bir iyileştirmenin olduğu görülmektedir. Ancak sorunlar devam ediyor.” diyen Ayhan, nüfus yoğunluğu nedeniyle hastane ve personelin ihtiyacı karşılayamadığını dile getirdi.

Ayhan, “Diş doktoru başta olmak üzere sağlık personeli diş sağlığı hizmeti talebini karşılayabilecek düzeyde değildir. Yine fiziki yetersizlikler de hastaların diş sağlığı konusunda sağlıklı ve nitelikli hizmet almalarında engelleyici faktörlerin başında gelmektedir. Personel her ne kadar yoğun bir mesai ve cansiperane bir çalışmayı yapıyorsalar da ciddi aksamaların olduğu ve hasta yakınlarının şikâyetlerinden anlamak mümkündür.” ifadelerine yer verdi.

Ağız ve diş sağlığı merkezinde en büyük sorun ve hastalar için yaşanan mağduriyetlerin başında çene cerrahının olmaması geldiğini sözlerine ekleyen Ayhan, Müezzinoğlu tarafından yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Şanlıurfa ilimizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde kaç doktor ve sağlık çalışanı hizmet vermektedir, doktor başına düşen hasta sayısı bakımından ilimiz Şanlıurfa Türkiye ortalamasının neresindedir, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çene cerrahının olmamasının nedeni nedir, yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan ilimiz Şanlıurfa’da çene cerrahının olmamasının hastalar ve hasta yakınları açısından ne gibi mağduriyetlere yol açmaktadır?”