Kadıköy’de kar topu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün ağabeyi Sedat Köklü, kardeşinin öldürülmesine hükümetin duyarsız kaldığını söyledi. “Acının sağı solu yoktur.” diyen Köklü, “Annem AK Parti’ye oy vermiş bir insan. En azından ona başsağlığı dileselerdi.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşma sonrası Nuh Köklü’nün annesi Çiğdem ve ağabeyi Sedat Köklü, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Zanlıların en ağır eza almasını isteyen Çiğdem Köklü, “Ben onu ne emeklerle büyüttüm. Salonda kendimi çok kötü hissettim.” diye konuştu.

Duruşmada zanlılara tepki gösterdiğini belirten ağabey Sedat Köklü de, “Ölüm hepimiz için. Nuh barışçıl bir insandı. Böyle bir katil, böyle bir nefretle dolu insan tarafından öldürülmemeliydi. Herkes barışçıl olsa Türkiye güllük gülistanlık olur. Adaletimize güveniyorum. Adalet buna en yüksek cezayı verecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti ve hükümeti eleştiren Köklü, “Bu benim acım. Acının sağı solu yok arkadaşlar! Benim siyasi görüşümü kimse bilemez. Sayın vekilim buraya geldi acımı paylaştı. Kardeşimi bir insan olarak gördüğü için geldi buraya. Hükümetten de birilerinin buraya gelmesini isterdim. Gelsin bir taziye ziyaretinde bulunsun. Annem 3 gün sonra Hacca gidecek ve ikinci duruşmayı göremeyecek. Annem de şu ana kadar sürekli AK Parti’ye oy vermiş bir insandır. En azından anneme başsağlığı dilesinler. Ama ‘Nuh Köklü solcudur, solcunun yaşama hakkı yoktur’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kendileri adına acıların üst üstü geldiğini dile getiren Köklü, “Üç yıl önce babamı kaybettim, geçen yıl evladımı kaybettim, bu yıl da kardeşimi kaybettim. Bu acı öyle üst üste geldi ki… Ama bu acılar Allah’tan geldi. Allah verdi Allah aldı. Ama bu acı caniden gelince duygularımı anlatamıyorum. Basın mensuplarından ricam; bu davayı yalnız bırakmayın!” diye konuştu.