Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki bombalı saldırı öncesi kültür merkezine girenlerin aranarak içeri alındığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Polisevinde İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin de eşlik ettiği basın toplantısında konuşan Numan Kurtulmuş, canlı bomba olma ihtimali üzerinde derin çalışma yaptıklarını söyledi.

TÜRKİYE SAVAŞ ORTAMINA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Patlamayı elem verici bir hadise olarak yorumlayan Kurtulmuş, tüm terör saldırılarını lanetlediğini ifade etti. Türkiye'nin savaş ortamına çekilmeye çalışıldığını; ancak buna izin vermeyeceklerini kaydeden Kurtulmuş, bu saldırının Türkiye ve Türkiye'nin tüm halklarına karşı yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

ÖLENLERİN SAYISI 31'E YÜKSELDİ

Şu anda ölenlerin sayısının 31'e ulaştığını aktaran Kurtulmuş, hastanede tedavi görenlerin sayısının da 32 olduğunu belirtti. Bazı kimliklerin henüz tespit edilmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Cenazelerin tamamı Gaziantep'teki Adli Tıp'a kaldırıldı. Şu ana kadar 5 cenaze ailelere teslim edildi. Kimlik tespiti yapıldıkça ailelere teslim edilecek." dedi.

İÇERİ ALINANLAR ARANDI

Numan Kurtulmuş, patlamayı 'ilginç' diye nitelendirdi. "Olay ilginçtir. Kültür merkezi korunaklı bir bina. Korunaklı bir yere herkesin aranarak alındığı bilgisi var. Buraya kadar canlı bomba ise bomba böyle bir olay üzücüdür. Hiçbir detay ihmal edilmeden, tüm ipuçları değerlendiriliyor. Kimlikler ortaya çıktıkça bağlantıları, arkasında ne varsa aydınlatılacaktır. İlk andan itibaren uzman bir kadro ile en ufak ipuçları kaçırılmadan sonuçlandırılmaya çalışılmakta." şeklinde konuştu.

Terörün dini, dili, inancı olmadığını aktaran Kurtulmuş, "Terör insanlık düşmanıdır. Tüm millet teröre karşı el ele vererek teröristlerin isteklerine karşı verilebilir. Detaylar ortaya çıktıkça kamuoyu ile paylaşacağız. Kesinleşmiş değil ama saldırılar IŞİD tarafından yapılmışsa bunun muhatabı Türkiye ve Türkiye halkının tamamıdır." diye konuştu.

TERÖRİSTİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

IŞİD'in desteklenmesi sonucu buna benzer olayların yaşandığı suçlaması yapıldığını belirten Kurtulmuş, "Bu iftiradır, haksızlıktır." dedi.

"Türkiye'de birileri ortalığı karıştırmak için eş zamanlı düğmeye basmış olabilirler." diyen Kurtulmuş, "Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Saldırıda ölenlerin de bizden sizdeni olmaz, hepsi insanımız çünkü masum bir şekilde ölmüşler. Teröristler kim olursa olsun çünkü canice öldürmüşlerdir." ifadelerini kullandı.