Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç’taki patlamada ölenlerin sayısının 31’e yükseldiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Suruç'taki patlamada yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Balılklıgöl Devlet Hastanesi’nde gelen heyet, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geçerek burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Valilikte açıklamada bulunan Numan Kurtulmuş, “Şu anda ölü sayısı 31’e yükseldi. Hastanede 40 kişi var. Bir kısmı daha ağır, bir kısmı stabil durumda. Geri kalan kısmı taburcu edildi. Gerçekten ağır bir tablo. Türkiye’nin her tarafından gelmişler. Bakıyorsunuz Hatay’dan, başka biri Kastamonu’dan, bir başkası Adana’dan gelmiş. Maalesef bunlar haince bir saldırının kurbanı.“ dedi .

Olayın aydınlatılması için çalışmaların devem ettiğini belirten Kurtulmuş, “Olay anından itibaren Türkiye’nin en iyi 25 bomba imha uzmanı olay yerine sevk edildi. Canlı bomba olma ihtimali tüm detayları ile ortaya kondu. En ufak bulgular değerlendiriliyor. Tabi ilk bulgulardan şudur, ya da budur denilemeyebilir ama dünyanın belki de en iyi canlı bomba uzmanları, anti terör uzmanları bu çalışmaları yapıyor. Ölen vatandaşlarımızın cesetleri Akşam saatleri itibari ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kimlikleri saptandıktan sonra cenazeler ailelerine teslim edilecek.” şeklinde konuştu.

Terör örgütlerine karşı dik durmak gerektiğini kaydeden Numan Kurulmuş, şöyle konuştu: “Bunlar da insan evladı. Her birisinin çevresi, anası babası var. Hayalleri var. Bu insanların hayallerini öldürmeye kimsenin hakkı yok. Dolayısı ile buna karşı hep beraber dik duracağız. Türkiye Ortadoğu'daki başka ülkeler durumuna gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz.“

Saldırıyı henüz bir örgütün üstlenmediğini belirten Kurtulmuş, “Henüz saldırgan netleşmedi. Herhangi bir örgüt üstlenmedi.“ diye konuştu.