Eski Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Nurdan Okur, Mavi Marmara davasında İsrailli yetkililer hakkındaki yakalama kararını sümen altı ederek, İnterpol'e göndermediğine ilişkin iddiaları yalanladı. Okur, "Evrakı 9 ay bekletmem veya sümen altı etmem söz konusu değildir. Hukuki süreç devam etmektedir." dedi.

Nurdan Okur, konuyla ilgili bir gazetede "Dosyayı 9 ay sümen altı etti" başlığıyla yayınlanan haberi yalanladı. Okur, açıklamasında şunları ifade etti:

"Buna ilişkin evrak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 17 Haziran 2014 tarihinde bakanlığımıza iletilmiştir. Evrak derhal Sayın Bakan'a arz edilmiş; konunun dış politikayla ilgili olması ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmesi sebebiyle makamın direktifleri doğrultusunda 19 Haziran 2014 tarihli 'Gizli' yazımızla Dışişleri Bakanlığı'ndan görüş sorulmuştur.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasî İlişkiler Genel Müdürlüğü yazımıza 17 Kasım 2014 tarihinde cevap vermiş ve bu yazı da aynı gün Bakanlık Makamının takdirine sunulmuştur. Bu arzdan 2 gün sonra da eşimin Bakırköy Cumhuriyet savcılığına atanması sebebiyle eş durumundan İstanbul'a atanma talebinde bulunulmuş ve isteğim doğrultusunda 28 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Anadolu Hakimliğine atamam gerçekleşmiştir. Dışişleri Bakanlığı cevabından 10 gün sonra görevden ayrılmış olmam da dikkate alındığında son 2,5 aylık döneme ilişkin bir bilgim bulunmamaktadır. Adalet Bakanlığı'nın bu haber üzerine bugün yaptığı basın açıklamasında da belirtildiği gibi evrakı 9 ay bekletmem veya sümen altı etmem söz konusu değildir. Hukuki süreç devam etmektedir.

Gazete haberinin görevden alındığım kısmı da Adalet Bakanlığının 09 Şubat 2015 tarihli basın açıklamasında da belirtildiği üzere gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde benim ve eşimin adına yer verilerek iftira edilmiş ve kişilik haklarımıza saldırıda bulunulmuştur. 26 yıllık meslek hayatım ve 4 yıla yaklaşan genel müdürlüğüm döneminde Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak görev yaptım. Ne iddia olunan paralel yapı ile ne de hukuk dışı herhangi yapı ile işbirliği içinde oldum. İlgili gazeteye tekzip göndereceğim gibi gazete ve haberde açıklama yapan kişi olarak adı geçen avukat hakkında yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."