Almanya'da Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen oruç açma programında duygulu dakikalar yaşandı. Nürnberg Nonotel Hotel'de işadamı Hasan Yılmaz tarafından düzenlenen programda, tarihçi Avni Kaya, "Kerbela" hadisesinin sadece tarihsel bir vaka olmadığına dikkat çekti. Sunuculuğunu yaptığı programda konuşan Kaya, Kur'an-ı Kerim'de ve Hadis-i Şerif'te yer alan Ehl-i Beyt sevgisi üzerinde durdu.

"Muharrem ayında 12 imamın ruhuna oruç açma programı düzenlemeyi düşündüğünü" söyleyen işadamı Hasan Yılmaz, "Geleneklerimizde önemli bir yer olan oruç açma programına katılımından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Muharrem coşkusunu Nürnberg'de yaşamaktan çok mutluyum. Bu sene ilk oldu. Bundan sonra da geleneksel hale getirmeye düşünüyorum. Bu gece Ehl-i Beyt'i anlamak ve İmam Hasan ve Hüseyin efendilerimizi yad etmek için bir araya geldik." dedi.

"Muharrem denilince akla yas, matem gelir" diyen Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Cemevi dedesi Hüseyin Arslan, "Haram aylardan biri olması ve birçok Peygamberin mucizelerine denk gelmesi nedeniyle Muharrem büyük önem taşır. Ama özellikle Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela aklımıza geliyor. Hz. Hüseyin davası bize neyi anlatıyor; koltuk için Peygamber evlatlarını katlettiler. İslam barış dinidir. Muharrem de diyaloglara vesile olur. İnsanlar bilmediklerinin düşmanıdır. Ama maalesef görüyoruz; İslam dünyası kan içinde. İnşallah 12 imam yüzü suyu hürmetine tüm insanlara barış gelir." şeklinde konuştu.