Mardin’in Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya’nın tutuklanmasının ardından yerine vekalet etmek için Cengiz Kök seçildi.

HDP'li Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya’nın 31 Ağustos tarihinde tutuklanmasının ardından yerine bakacak başkan vekili için seçim yapıldı. Nusaybin Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında HDP, Cengiz Kök'ü aday gösterdi, AK Parti ise aday çıkarmadı. Tek adayla yapılan seçimde Cengiz Kök, Nusaybin Belediye Başkan Vekilliği’ne seçildi.

Oy kullanma işleminin ardından konuşma yapan Cengiz Kök, Başkan Kaya’nın tutuklanmasına tepki göstererek, “Ezberledik artık bu siyasi soykırım operasyonlarını. Eş başkanımıza dönük yapılan bu tutuklamayı şiddetle kınıyorum. Maalesef böyle bir ihtiyaçtan kaynaklı başkan vekili seçimine gittik. Vekaleten eş başkanımız Sara Kaya görevinin başına dönene kadar vekilliğini halkımıza layık bir şekilde sürdürmenin mücadelesini vereceğiz. Bundan sonraki çalışmalarda eş başkanımızın bıraktığı yerden meclisimizle, çalışanlarımızla, halkımızla beraber el ele vererek yürüteceğiz” dedi.