Mardin’in Nusaybin ilçesinde tutuklanan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya için billboardlara asılmak istenen afişlere, "suç ve suçluyu övme" gerekçesiyle polislerce el konuldu.

Özyönetim ilanı gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla 31 Ağustos günü tutuklanan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile dayanışmak üzere belediye tarafından ilçedeki billboardlara asılmak için basılan afişlere, "suç ve suçluyu övme" gerekçesiyle polislerce el konuldu. El konulan afişler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Afişlerde Kürtçe ve Türkçe yazılı "Jivîna gel re azadî (Halkın iradesine özgürlük)" ve "Berxwedana me jibojiyanekbirûmet e (Direnişimiz onurlu bir yaşam için)" sloganları ile Kaya'nın fotoğrafları bulunuyordu.

Belediye Eş Başkanı Cengiz Kok ve belediye avukatı Osman Zuhat Bilen, yaşanan olay sonrası Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, konu hakkında bilgi aldı. Polisler, Kok ve Bilen'e "Sara Kaya'nın terör örgütü üyeliği nedeniyle tutuklandığını ve el konulan afişlerde suç ve suçluyu övme suçu işlendiği için el konulduğu" cevabını verdi.

Av. Zuhat Bilen, polislere Kaya'nın tutuklu olduğunu, hakkında herhangi bir suç nedeniyle mahkemeler tarafından verilmiş bir karar olmadığını, bu nedenle afişlerde "Suç ve suçluyu övme" suçunun mümkün olmadığını belirterek, ayrıca el konulan afişlerde hiçbir suç unsuru olmadığını ve afişlerin kendilerine geri verilmesi gerektiğini ifade etti.