Mardin’in Nusaybin ilçe Belediye Eş Başkanı Cengiz Kök, Mardin Valiliği tarafından ilçede 93 saattir uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yaptı.

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Cengiz Kök, 5 gündür kentte sokağa çıkma yasağının uygulandığını hatırlattı. Kök, hastaneye kaynaklarına göre şuana kadar kentte 2 sivilinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

Kök, şunları kaydetti: “92 saatten fazla bir süredir kentimizde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Şuana kadar hastaneye intikal eden 2 sivil ve 8 yaralı mevcuttur. Ancak mahalle aralarında da ya hastaneye gidemeyen, ya evinden çıkamayan ya da hafif şekilde yaralanan vatandaşlarımız var.

AHMET SÖZNMEZ’İN CENAZESİNİ 12 SAAT EVİNİN ÖNÜNDE BEKLEDİ

Fırat mahallesinde Ahmet Sönmez adlı vatandaşımızın cenazesi 12 saatten fazla evinin önünde kaldı. Kaymakam, Emniyet Müdürü ve hastane yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerden sonra ambulansı büyük zorlukla bölgeye gönderebildik. Tüm girişimlerimize rağmen vatandaşlar cenazeyi ambulansa bıraktıktan sonra evlerine dönerken polis ekipleri vatandaşların üzerinden silah sıkmış.

HİÇ KİMSE SAĞLIK BİLGİ ALAMIYOR

Polis ekipleri Zeynel Abidin mahallesinde iki üç eve girmiş. Komşuları, polisin eve girdiğini ancak korkudan çıkıp bakamadıklarını bildiriyor. Beş gündür bu durumu yaşıyoruz. Biz de vatandaşlar gibi evimizde hapsolduk. Evinin balkonuna, penceresine çıkan hiçbir vatandaşın can güvenliği yok. Hiç kimse tam şekilde sağlık bilgi alamıyor.

POLİS, GÖREVE GİDEN EKİPLERİ KORKUTUYOR

Bugün öğlen saatlerinde Ahmet Kaya köprüsü mevkiinde patlayıcı cisimden kaynaklı yangın çıktı. Vatandaşların bize ulaşmasıyla itfaiye ekiplerini gönderdik. Ancak polis itfaiyenin girişine izin vermedi. Çevredeki vatandaşlara haber vermemizle vatandaşların yardımıyla yangın güçlükle söndürüldü. İlk günden buyana özellikle Abdulkadir Paşa, Fırat ve Yeni Turan mahallesinin bazı kesimlerinde su ve elektrik problemi var. Kaymakam ve Emniyet Müdürüyle görüşüyoruz. Ekipler yola çıkıyor. Ancak cadde başında duran bir polis memuru ‘giderseniz can güvenliğiniz yok’ diyerek personeli tedirgin ediyor, korkutuyor. Ne MARSU ne DEDAŞ ekipleri şu anda herhangi bir müdahale yapamıyor.

MİLLETVEKİLLERİ ŞEHRİN GİRİŞİNDE BEKLETİLİYOR

Yasağın başladığı ilk günden bu yana Nusaybin’e gelmek isteyen Milletvekillerimiz şehrin girişinde bekletiliyor. Milletvekilleri ve beraberindekilerin şehre girişine izin verilmiyor. Ben ilçe kaymakamıyla görüştüm, milletvekillerimiz de Mardin Valisi ile görüştü. Ancak şu anda olumlu hiçbir yansıması yok. Temennimiz ulusal ve uluslararası kamuoyunun oluşması ve bu yasağın biran önce kalmasıdır.”