Savcılığın yaptığı itiraz üzerine tekrar gözaltına alınıp tutuklanan Mardin’in Nusaybin ilçe Belediye Eş Başkanı Sara Kaya için Mardin’de bulunan DBP Belediye Eş Başkanları ve DBP İl yönetimi, Nusaybin Belediyesi’ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

31 Ağustos’ta savcılığın yaptığı itiraz üzerine tekrar gözaltına alınıp tutuklanan Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya için Mardin’de bulunan DBP Belediye Eş Başkanları ve DBP İl yönetimi, Nusaybin Belediyesi’ne dayanışma ziyaretinde bulundu. Belediye Eş Başkanı Cengiz Kok, ziyaretçileri makam odasında ağırladı. Ziyarette bulunan DBP Mardin il ve ilçe Belediye Eş Başkanları ve DBP İl yönetimi, Nusaybin Belediyesi ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Ziyarette konuşan DBP İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, bu topraklarda özel savaş politikalarının yürütüldüğü ve halkların bu oyunlara gelmemesi gerektiğini söyledi.

'BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ'

DBP İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, "Halkın siyasi iradelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar var. Bizde parti olarak bunlara karşı direneceğiz. Yapılan tutuklamaların hukuki bir yönü yoktur. Bu baskılar bizi yıldıramaz” diye konuştu.

Yapılan dayanışma ziyareti DBP Mardin Belediye Eş Başkanları ve il yönetiminin belediyeden ayrılmasıyla son buldu.