Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle uluslararası İpekyolu ulaşıma kapandı. Yolun kapalı olması nedeniyle Mersin Limanı'ndan yükledikleri sığırları (Brahman sığırını) Irak’a götürmek isteyen kamyoncular Mardin’in Nusaybin ilçesinde bekletiliyor. Aşırı sıcaklardan etkilenen 6 sığır kamyon kasasında telef oldu. Aç ve susuz kalan sığırları itfaiye ekipleri su serpip serinletmeye çalışıyor.

Cizre ilçesine devam eden olaylar nedeniyle 6 gündür sokağa çıkma yasağı nedeniyle araçların Nusaybin’den geçmelerine izin verilmiyor. Mersin’den aldıkları çok sayıda sığırı Irak’a götürmek isteyen 20 kamyonluk konvoy da 35 derece sıcaklıkta mahsur kaldı. İpekyolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinin park sahasında duran kamyonların kasasındaki sığırlar aşırı sıcaktan ve açlıktan 6'sı telef oldu.

Bu durum üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Nusaybin İtfaiye ekipleri her gün sığırlara su serperek serinletmeye çalışılıyor. Sürücüler sığırlara suyun doğrudan verilmemesi gerektiğini, aksi takdirde çok su içip şişerek patlayacaklarını iletti. Aç ve susuz kalan sığırlar hortumlarla su serpildiğinde dillerini uzatarak su içmeye çalışıyor.

Telef olan 6 sığırın değerinin 90 bin lira olduğu öğrenildi. Sığırların perişan halini gören vatandaşlar bu durumun insanlık dışı olduğunu vurgulayıp, "Bu hayvanları nasıl aç ve susuz bırakılıyor.’’ diye tepki gösterildi.