Nusaybin ilçesi KESK Bileşenleri, Ankara'da düzenlenecek 'Barış Mitingi' öncesi düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Barış Parkı'nda bir araya gelen grup, siyah bezle yürüdü. Burada HDP, DBP, KESK ve Genel İş adına açıklama yapan KESK Bileşenleri Sözcüsü Kadri Baysal, "Bir daha Barış umudu bombalanmıştır." dedi.

Başkent'te barışa bir bir darbe daha vurulduğunu kaydeden Baysal, "Savaşta ısrar edenlere inat, bir tek kişi kalana kadar ölüm diyenlere inat, oluk oluk kan akacak diyen mafya babalarına inat, karnımız ateşkese toktur diyenlere inat; bugün yüz binlerce barışsever canı pahasına bir kez daha Ankara'ya yürümüştür. Bunun bedeli de onlarca canımız olmuştur. Yüzlerce yaralımız olmuştur. AKP'nin iktidarı ve sarayın saltanatı uğruna son dört aydır ortaya çıkarılan bu kirli savaş yüzünden yüzlerce insanımızın kanı dökülmüş ve bir kez daha annelerimizin gözyaşlarını akıtmışlardır. Sarayın bu kirli savaşına karşı sürekli barışı haykıran biz Kürt yalkı ve Sivil Toplum Örgütleri'nin sesini duymayanlara daha yakından, kulakları dibinden yani Ankara'dan Barış sesini yükseltelim dedik ama bir kez daha sesimizi kısmaya çalıştılar. Ateşkesin ilan edilmesini beklediğimiz bu günde, barışı haykırdığımız bugünde, savaşta ısrar edenlerin saldırısıyla barışı kursağımızda bıraktılar." dedi.

KESK Bileşenleri Sözcüsü Kadri Baysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün Kürdistan coğrafyasında her gün ilan ettikleri sokağa çıkma yasağı ve sıkıyönetim uygulamaları ile şehirlerimiz kevgire dönüştürülmüş ve küçük büyük, sivil fark etmeksizin insanlarımız her gün öldürülmekte ve coğrafyamız kan gölü haline getirilmiştir. Buradan tüm Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında yaşayan kişi ve kurumlara sesleniyoruz. Artık saflarınızı net bir şekilde ortaya koymanız gereken bir dönemdeyiz. Ya barıştan, özgürlüklerden, eşitlikten yana tavrınızı ortaya koyarsınız ya da tarih sizleri işbirlikçi, barış düşmanı halkların özgürlüklerine karşı duruş sergileyen olarak not düşecektir. Zulme karşı sessiz durmak zulme ortak olmaktır. Kürdistan coğrafyasında kan dökmenize izin vermeyeceğiz. Artık halkımızın acı çekmesine izin vermeyeceğiz. Artık savaş politikalarınıza ve uygulamalarınıza hayır diyoruz. Bizim barış haykıran sesimizi kısmanıza izin vermeyeceğiz ve inadına barış diyeceğiz. Bir kez daha Barışı haykıranlara yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden barış şehitlerine Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı; Yaralılara acil şifa diliyoruz."

Açıklamadan sonra grup beş dakikalık oturma eylemi yaptı.