Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır 2 polis memuru yaralandı.
Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurlarından durumu ağır olan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli ve Çorum nüfusuna kayıtlı Mesut Demirkan, müdahalelere rağmen şehit oldu. 

Yaralı diğer polis memuru Nusaybin'de yapılan ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi; ancak ondan da acı haber geldi.

Polis, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için Fırat Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatırken bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.

ARAÇ DEVRİLDİ: 10 ASKER YARALANDI

Bu arada Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy yakınlarında da, kontrolden çıkan askeri aracın devrilmesi sonucu, 10 asker hafif yaralandı.
Merkez Artuklu İlçesi ile Nusaybin İlçesi karayolu üzerinde ilerleyen askeri aracın sürücüsü, Ortaköy mevkiinde, sivil araca çarpmamak için direksiyonu kırınca yoldan çıkan araç, şarampole yuvarlandı. Kazada, askeri araçta bulunan 10 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin ve Kızıltepe Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin, sağlık durumlarının iyi olduğu, bazılarının ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği bildirildi.