Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların, güvenlik güçlerinin girişini engellemek için mahallelere kazdığı hendekleri kepçe ve zırhlı araçlarla kapatmaya giden polis ekiplerini ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı.

Nusaybin'in çeşitli mahallerine güvenlik güçlerinin girişlerine engellemek için sokaklara hendekler kazılıp, barikatlar kuruldu. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat timleri kepçe ve zırhlı araçlarla gittiği Dicle Mahallesi Yasemin Sokak civarındaki sokaklardaki hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya başladı. Hendeklerin kapatılması sırasında zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Hendek kapatan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, saldırganları dağıtmak için ateş açıp, gaz bombası ile müdahale etti. Saldırganlar kaçarken, polis ekipleri hendekleri kapatmayı sürdürdü. Polisin bazı sokaklarda evlere baskın düzenlediği öğrenildi.

Polis ekiplerinin mahalleye girdiğini duyan HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, Eş Başkan Ferhat Kut, sokakta bulunan polis amiriyle olay hakkında görüştü.