Mardin’in Nusaybin ilçesinde DTK, Belediye, Eğitim-Sen ve Kürdi-Der şubesi desteğiyle kurulan ve Kürtçe eğitim verecek okulun açılışı yapıldı.

Nusaybin'in Gırnavas Mahallesi Baraj yolu üzerinde kurulan Ehmet Bayhan Okulu açılışı öncesi konuşan Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal okulun anadilde eğitim veren okul olacağını söyledi. Baysal, “Okulumuz ana sınıfında 15, birinci sınıfta da 5 kişi olmak üzere 20 öğrenci bulunuyor. Ana sınıfı ile 3. sınıf arasında Kürtçe, 4. sınıftan sonra da İngilizce ve Türkçe eğitim verilecektir. Bugün Nusaybin için tarihi bir gündür. Kürt halkı, geleceğimiz ve çocuklarımız için tarihi gündür. Biz okula giderken annemizle, kardeşimizle sokakta konuştuğumuz dille konuşmuyorduk. Çocuklarımız bu okulda evlerinde anneleriyle konuştuğu dille okullarında öğretmenleriyle konuşacaklar. Bugün özgür okullarında, hiç kimseye bağlı olmayan okullarında ana dillerinde eğitim görecekler.” dedi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyerek, "Eğer bir halk kendi topraklarında varlığını sürdürmek istiyorsa, topraklarında özgürce yaşamak istiyorsa şunu çok iyi bilmeliyiz ki öncelikle kendi dili, kültürü kimliği üzerinde ilerleme kaydetmesi lazımdır. Bugün de Nusaybin’de bunu yaşıyoruz. Ehmet Bayhan okulunun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.