Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 65 saati buldu. Kentin girişinde bulunan görgü tanıkları, yeni askeri ve polis sevkiyatları yapıldığını söyledi.

Çatışmaların yaşandığı ilçede hastane kaynaklarına göre şimdiye kadar 2 sivil yaşamını yitirdi. İddiaya göre 4 kişi de evlerinin balkonlarındayken keskin nişancılar tarafından açılan ateşle yaralandı. Bunlardan 1’inin omzundan, 2'sinin parmaklarından, 1'nin de bacak ve vücudundan yaralandığı öğrenildi.

Nusaybin’de Perşembe günü saat 19.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, pazar günü saat 12.00 itibariyle devam etti. Nusaybin'e yeni askeri ve polis sevkiyatlarının yapıldığı bildiriliyor.

Bu arada sosyal medyada çok sayıda keskin nişancının konuşlandığı bölgelerin fotoğrafları paylaşılıyor. Fotoğraflar ve paylaşım saatlerine bakıldığında bazı bölgelere yeni keskin nişancıların yerleştirildiğinin tahmin edildiği belirtiliyor.

Yasağın başladığı günden itibaren 3G internet servisi tamamen kesilmişti. Sokağa çıkma yasağı başladığı günden beri polis, basın mensuplarının dışarıya çıkmasına izin vermiyor.

ULUSLARARASI İPEK YOLU KAPALI

Çatışmaların yaşandığı Fırat, Abdulkadirpaşa, Dicle, Yenişehir, Kışla, Barış ve Yenituran mahallelerinin birçoğunda patlamalardan dolayı elektrik trafoları yandığı için halk karanlıkta kalmış durumda. Halk dışarı çıkamadığı için gıda stoklarının bitmek üzere olduğu belirtiliyor. İlçede zaman zaman silah sesleri duluyulor.