Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar nedeniyle Irak’a giden uluslararası İpekyolu'nun kapatılması nedeniyle araçlar Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 gündür bekletiliyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanması ve kente giriş çıkışların yasaklanması nedeniyle batı illerinden gelen birçok yolcu otobüsü, TIR, kamyon ve tanker, Nusaybin’de yol üzerindeki tesislerde bekletiliyor. Yolcular ve araç sürücüleri, üç gündür Nusaybin’de bekletildiklerinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Mersin’den aldıkları çok sayıda sığırları Irak’a götürmek isteyen 20 kamyonluk konvoy da 35 derece sıcaklıkta bekletiliyor. İki gündür Nusaybin’de beklediklerini bildiren kamyon sürücüleri, sığırların telef olma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Sığırlar aç ve susuz 35 derece sıcakta bekletilmek zorunda kalıyor.

Sığırların ağırlığı nedeniyle kamyonların alt taban tahtaları kırılarak, bazı sığırların ayaklarının delikler arasında kaldığını belirten sürücüler, birçoğunun sakat kaldığını ve işkence çektiğini söyledi. Sürücüler, hiçbir devlet yetkilisinin yardım gelmediğini dile getirerek, tepki gösterdi.

Otogar kavşağında Cizre'ye geçişleri kapatan polis, yakın köylere gidecek araçların geçişine kısmen izin veriyor.