Hatay’da, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın başında bulunduğu ekibin, şehit polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine şehadet haberinin kameralar eşliğinde verilmesine tepkiler sürüyor. Sakarya’nın Erenler ilçesinde yaşayan şehit ve gazileri internet sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan, konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) taşıyarak ihmali olanların soruşturulmasını istedi.

Erdoğan, BİMER aracılığıyla Hatay Cumhuriyet Savcılığı, Hatay Valiliği ve diğer ilgili kurumların konuyu araştırması ve yapılan işlemler hakkında bilgi verilmesini istedi. Şehidin ailesine acı haberi şov yaparcasına kameralar eşliğinde verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Aileye acı haber, diğer şehit aileleri, gazileri ve bizleri üzen, hiçbir şekilde istenmeyecek ve kabul edilemeyecek bir şekilde verilmiştir. Bu millete ve şehit ailesine bu sahneyi yaşatanlar hakkında şikayetçiyim. İhmali olanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını, gerekirse görevden alınmasını istiyorum. Bu şekilde haber vermek ne kanunlarımıza nede devlet terbiyemize yakışmamıştır ve şehit ailelerini gazileri ve bizleri son derece yaralamıştır.” dedi.

MAGAZİN HABERİ Mİ VERİYORSUNUZ?

Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesinde de haberin ‘Şehidimizin annesi adeta şok geçirdi’ başlığı ile sanki magazin haberiymiş gibi verildiğini hatırlatan Erdoğan, haberi bu şekilde veren site görevlileri hakkında da yasal işlem başlatılması talebinde bulundu. Erdoğan, “Hiç bir şekilde devlet ciddiyetine yakışmayacak ve aileleri derinden üzen bu olay unutulmaması ve sümen altı edilmemesi için resmi bir kanaldan bu başvuruyu yaptım. İhmali olanlar hakkında ne gibi bir işlem yapılacağını merak ediyorum. Bunun için BİMER’e başvurarak bilgi istedim.“ diye konuştu.