Peygamber Yolu Derneği'nin bu sene ikincisini düzenlediği Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nda umre ödülü kazanan yarışmacılar kutsal topraklarda buluştu. Bin 231 kişinin umre ödülü kazandığı yarışmanın 180 kişilik ikinci kafilesinin ilk durağı Mekke oldu. Birinci gün Nüans Tur Rehberi Osman Korkmaz eşliğinde tavaf, ardından say vazifesi yerine getirildi. Efendimiz'in hayatını okuyarak kutsal topraklara gelen vatandaşlar gözyaşları içerisinde Kâbe'yi görmenin heyecanı yaşadı. Ardından İlahiyatçı-Yazar Reşit Haylamaz Efendimiz'in hayatından bazı kesitleri umreciler ile paylaştı. Üçüncü gün yine yollara düşen kafile Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Mina, Nur Dağı, Cennetül Mualla Kabristanı, Cin Mescidini ziyaret etti. Arafat'ta İslam alemi için yapılan toplu duada hep bir ağızdan âmin denildi.

Umre için kutsal topraklarda bulunanlar arasında 9 Yaşında Türkiye birincisi olan da var, hayırlı evladı sayesinde 78 yaşında buralara gelmek nasip olanda. Kimi de kendi gayretleri ile hazırlanmış sınava. Ödülün umre olması onlar için en büyük teşvik olmuş. Onlardan biri de Fatma ilgi. Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nın Düzce ikincisi olan İlgi, imam olan kuzenine kutsal topraklara özlem duyduğundan ve en kısa zamanda oralara gitmek istediğinden bahsetmiş. Kuzeni de Herkes O'nu Okuyor Yarışması'ndan söz etmiş. Umre Ödülü'nü duyan Fatma hanım hemen yarışmaya başvurmuş. Ardından sınava giren İlgi yarışmada Düzce ikincisi olmuş. Sahnede ödülünü almak için çıkan İlgi tablet hediyesini aldıktan sonra aslında ne kadar çok umre istediğinden söz etmiş. Fakat nasip olmadı deyince programa katılan bir hayırsever İlgi Hanım'ın üzüldüğünü görünce, umresini ben karşılayacağım demiş. Ve bu vesile ile kutsal topraklara gelmiş Fatma hanım. Sınava hazırlanırken kuzeninin sürekli kendine testler getirdiği ve anlamadığı konularda yardımcı olduğunu anlatan İlgi, kitabı birçok kez okuyarak sınavı kazınmış. Bu yarışma vesilesi ile annesi ve eşini de getirdiğini söyleyen İlgi, "Kâbe'yi ilk gördüğümde çok heyecanlandım, hatta günler öncesinden hazırladığım, ilk gördüğünde etmek istediğim duayı dahi unuttum." diyor.

Bu sene Herkes O'nu Okuyor Yarışmasında umre ödülü kazananlardan biri de 9 yaşındaki Arda Çalık. Türkiye geneli ilkokullar arasında yapılan herkes O'nu Okuyor Yarışmasında birinci gelen Çalık sayesinde anne ve ananesi de umre yapma fırsatı bulmuş. Umre benim için hayaldi diyen Arda, Kâbe'yi ilk gördüğünde "Allah'ım burada yaptığım tüm duaları kabul eyle. Bunun dışında yaptığım duaları kabul eyle. Günahlarımı bağışla." diyerek İmam-ı Azam-in duasını yaptığını söyledi. Kendi yaşında ki arkadaşlarına da Efendimiz'in hayatını okumayı tavsiye ederek, "Yarışmalara katılsınlar çünkü çoğu insan peygamberimizin hayatını bilmiyor. Peygamber efendimiz in hayatından mahrum kalmışlar." diyor. Okulda da başarılı bir öğrenci olduğundan ve birçok derece elde ettiğinden bahseden Arda, bu yarışma ile elde ettiği birinciliğin daha kıymetli olduğu söylüyor.

'Çocuklar için Sevgili Peygamberimizin Hayatı" isimli kitabı sınava girmeden önce 10 defa okuduğunu anlatan Arda kitaptan bazı bölümleri de her akşam annesi ve babası ile paylaşmış. Şanlıurfa'dan umre için Kutsal Topraklara gelen Arda, sınava hazırlanırken, okulda kitap okuma saatlerinde ve ödevlerinin ardından kalan vakitlerde yarışmaya hazırlanmış. Kitabı okurken ise en etkilendiği bölümün Efendimiz'in zulme maruz kaldığı yerler olduğunu söyleyerek, "O'na kötü davranmaları beni üzdü. Başına bazen toprak atmaları, secdede başına deve işkembesi konulmasını anlatan bölümleri okurken çok hüzünlendim." diyor. Arda'nın günde bir defa kitap bitirdiğini ve bir gün yine kitap almak için kırtasiye de bu yarışmanın Kitabı'nı gördüklerini ardından yarışmaya girmeyi o anda karar verdiklerini aktaran anne Sibel Çalık, "Oğlum sayesinde bizlerde bu kutsal beldeyi ziyaret edebildik. Çok şükür diyor." diyor.

Umre vazifesi için kutsal topraklarda bulunanlardan biri de 72 yaşındaki Mevlüde Korkmaz. Herkes O'nu Okuyor Yarışmasında kızı umre ödülü kazanınca 'anne benim yerime sen git' diyerek annesine Hakkını vermiş Mevlüde teyzenin kızı. Daha önce hac vazifesi için kutsal topraklara gelen Mevlüde teyze buradan ayrılırken o zaman yaşadığı hüznü şöyle dile getiriyor: "Hani çocuğunu arkada bırakan anne var ya... Ben de buradan ayrıldığım zaman öyle hissediyorum. Özlemim hiç bitmiyor. Hasretim dinmiyor."