Erzurumlu şehit jandarma er Recep Beycur'un amcaoğlu Ömer Bulur, cenaze töreninde yaptığı konuşmanın ardından bugün Karaçoban İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde avukatıyla beraber 4 ayrı suçtan ifade verdi.

PKK’lı teröristlerin 19 Ağustos günü Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayının jandarma askerlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 8 asker şehit oldu. Patlamada şehit düşen Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köyünde yaşayan Seyran-Selahattin Beycur çiftinin 7 çocuğundan biri olan 22 yaşındaki Recep Beycur için 20 Ağustos günü Hava Meydan Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Beycur’un 38 yaşındaki amcaoğlu Ömer Bulur, cenaze töreni sırasında, "Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Kardeşi kardeşe kırdıyor. Allah razı olmasın onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Allah rızası için yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah'tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin." şeklinde tepkisini dile getirmişti.

ANALAR AĞLAMASIN DEDİĞİ İÇİN SUÇLANIYORUM

Havuz medyasının provokatör, terörist ilan ettiği Bulur, bugün avukatı Gönül Güllü Tekeli ile beraber Karaçoban Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Yaklaşık 2 saat boyunca TEM şubesinde ifade veren Bulur, 'Devlet büyüklerine hakaret', 'Suç ve suçluyu övme', 'Askerlikten soğutma' ve 'tehdit' suçlamalarından ifade verdi. Bulur, havuz medyasında hakkında çıkan haberlerden dolayı hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Kendisinin masum olduğunu belirten Bulur, "Beni terörist, provokatör, hain gösteren haber kupürleri nedeniyle ifade verdim. 'Analar ağlamasın' dediğim için suçlanıyorum. İnsanın acısına saygısı olmayan bir medyanın lincine maruz kaldım. Haksızlığa uğradım. Havuz medyasının aleyhimde yaptığı kupürleri toplama aşamasındayım. Pazartesi günü avukatım aracılığıyla söz konusu yayın kuruluşları ve muhabirleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Ömer Bulur'un avukatı Gönül Güllü Tekele ise müvekkili hakkında henüz açılmış bir davanın bulunmadığını söyledi. Tekeli, soruşturma aşamasında müvekkilinin TEM şubesinde ifade verdiğini kaydetti. Tekeli, kuzenini şehit veren acılı bir insanı terörist, hain, provokatör ilan etmenin insani olmadığına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıpranan imajını düzeltmek için şehit yakınlarını 'meze' olarak kullandığını söyleyen Tekeli, şöyle devam etti: "Şehit yakınına devlet büyüklerine hakaretten dava açılması, onların acılarını meze yapmaktır. Devlet büyüğünün yıpranan imajını kurtarmak için şehit yakınlarının acılarını kullanması insani değil. Bir şehit yakını acısını yaşarken törende yaptığı konuşmanın ne gibi suçu olabilir? Henüz müvekkilim hakkında açılmış bir dava yok. Soruşturma safhası yaşanıyor. Ancak soruşturmanın devamında büyük ihtimalle müvekkilim Ömer Bulur farklı örgüt ilişkileriyle irtibatlandırılıp, yasa dışı örgütlerin propagandası yapmakla yargılanabilir."