ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak terör saldırılarından dalayı hayatını yitirenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

İki liderin görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; "İki lider görüşmede, DAEŞ’e karşı mücadelede halen devam eden işbirliğinin güçlendirilmesini, Irak’ta güven ve istikrarı sağlamaya, Suriye’deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya yönelik ortak çabaları ele almışlardır.

20 Temmuz’da Suruç’taki terör saldırısını, ayrıca PKK tarafından üstlenilen terör saldırılarında bir asker ve iki polisin öldürülmesini kınayan Başkan Obama, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine Amerikan halkı adına taziyelerini iletmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Türkiye ve ABD olarak terörün her türüne karşı olduklarını vurgulamışlardır. İki lider, yabancı savaşçıların geçişlerinin engellenmesine ve Türkiye’nin Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğini artırma çabalarını da görüşmüşlerdir.
Başkan Obama Türkiye’nin ulusal güvenliğine ABD olarak büyük önem verdiklerini teyit etmiştir. İki lider mezkur meseleler ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içerisinde olmayı sürdüreceklerini vurgulamışlardır."