Adana'da obezlerin taşınmasına uygun ambulans 10 gündür arızalı olmasına rağmen tamir ettirilmeyince 166 kiloluk Gülseren Yar, Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansla Cankur ve itfaiye ekipleri tarafından evine götürüldü. Yaşlı kadının yaşadıklarına oğlu Doğukan Özyörür tepki gösterdi. Özyörür, annesinin yürüyerek geldiği hastaneden her yanı yaralar içinde ve sedyeyle ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Aşırı kilolarından dolayı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek tedavi gören yaşlı kadın, tedavisinin ardından kendisini götürecek obezlere ait ambulans bozuk olunca yaklaşık iki saat bekletildi. Yaşlı kadını Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulans merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'ndeki evine götürdü.
Cankur ekiplerinin desteği ile ambulansa konulan yaşlı kadın bu sırada, "Hastanede kaldırılmamı istedim, kaldırmadılar, sırtım yara içinde. Ben yürüyerek geldim bu durumdayım. İyi bir durumda değilim. Ambulans bekliyoruz. Oksijensizim şu an. Oksijen almam gerekiyor. Eve gitsem alacağım oksijeni ama eve gidemedim bir türlü." dedi.
Yaşlı kadın ambulansa alınırken ise yaraları olduğunu belirterek, "Yaralarım var yalnız değmeyin. Bir sürü yaram var. Canım acıyor." deyip dert yandı.

Oğlu Doğukan Özyörür ise annesinin yaşadıklarına tepki gösterip şunları söyledi: "10 gündür obez ambulansı arızalı. Adana'da bir tane obez ambulansı var. Bizi taburcu ettiler aşağı indik. Şu an yaklaşık bir saat olacak ve hala normal bir ambulans gelip almadı. Bize aşağıda ambulans var, dediler. Sadece bize Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Cankur, itfaiye ekipleri yanımızda oldu taşımak için. Onun dışında hala bekliyoruz. Ambulans gelmedi. Bir ay annem yoğun bakımda kötü muamele gördü. Sırtüstü yatırıldı ve şu an sırtında yaralar var. Biz yürüyerek bindik ambulansa şu an kalkamıyor annem. Bu Sağlık Bakanlığı'nın ayıbı Adana'da bir tane ambulans olması. Adana'da bir tane obez ambulansı yok, 2 milyon nüfuslu yerde. Bir tane obez ambulans 10 gündür arızalı."