Sakarya’da bir taş ocağındaki patlatma sonucu fırlayan taş parçası, doğada nadir görülen ve fotokapanla görüntülenen bir yaban kedisinin ölümüne sebep oldu.

Geyve Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan, D-650 kara yolunun Geyve Boğazı mevkiinde bulunan taş ocağında, önceki gün yapılan patlatma sebebiyle bir yaban kedisini ölü olarak bulduklarını söyledi. Kediyi, taş ocağına yakın bir evde oturan Fikriye Ertürk’ün köpeklerinin havlaması üzerine bulduklarını belirten Tan, kediyi hemen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Uzun’a götürdüklerini ve yaban kedisi olduklarını tespit ettiklerini belirtti.

Kediyi daha sonra tahnitçi İhsan Yey’e götürdüklerini ifade eden Tan, kedinin burada içinin doldurulduğunu dile getirdi. Tan, “Böylesine ender bulunan bir tür taş ocağının kurbanı oldu. Bu işe bir dur denilsin.” diye konuştu.

İhsan Yey ise kedinin, başına ve vücuduna aldığı taş darbesiyle kafatasının parçalandığını ve iç kanama sonucu öldüğünü belirtti. Yay, yaban kedisinin Türkiye’de nadir görüldüğünü dile getirerek, tahnit işi bittikten sonra yaban kedisinin üniversiteye teslim edileceğini sözlerine ekledi.