İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın 66. yaşına girmesi Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli köyünde ‘doğum günü pastası’yla kutlandı. Pastayı kesen kardeş Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan için özgürlük talebinde bulundu. Bu yıl ki doğum günü etkinliğine önceki yılların aksine HDP'li milletvekillerinin ilgi göstermemesi dikkati çekti.

Abdullah Öcalan’ın 66’ıncı yaşına girmesi doğum yeri olan Şanlıurfa'da etkinliklerle kutlanıyor. 3 gün önce Şanlıurfa merkezden ‘Öcalan’a Özgürlük’ yürüyüşü ile başlayan etkinlikler gece boyu süren konser ile devam etti. Örgüt sempatizanları bu sabah Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne giderek burada Öcalan için hazırlanan yaş pastayı kesti. Burada Öcalan’ın evinden toprak alabilmek gösterilen direnç ise dikkati çekti. Ancak ‘Önderliğe Özgürlük Platformu’ görevlileri toprak alımını engelledi. Öcalan’ın dev posterleri ve PKK’nın bayrakları ile donatılan evin bahçesinde toplanan yüzlerce kişi Öcalan lehine slogan atarak 66’ıncı yaş günü pastasını kesti. Yaş günü pastasının dağıtımında da izdiham yaşandı.

"ÖCALAN BİRAN ÖNCE SEVDİĞİ HALKIN İÇİNDE OLMALIDIR"

Burada basın mensuplarına açıklama Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan’ı demokrat bir insan olarak tanımladı. Mehmet Öcalan, “On binlerce kişi gelmiş. Bunlar Öcalan’ın misafirleridir. Misafirler 66’ıncı yıldönümünü kutlamak için buraya gelmişler. Abdullah Öcalan 45 yıldır bu halkın özgürlük mücadelesi için katkı sunmuştur. Öcalan halkına bağlı en demokrat insandır. Türkiye, Kürdistan herkes halkın demokratik siyasi mücadelelerine saygılı olsun. Siyaset yapıldığı zamanda doğru, halk için siyaset yapsınlar. Ailesi, çevresi, bölgesi için siyaset yapılmasın. Eğer halkın için siyaset yaparsan halk sonsuz saygı gösterir. Öcalan’a saygıda bundandır.” şeklinde konuştu. Ağabeyi için özgürlük talebinde bulunan Öcalan, “Öcalan’ın dört duvar arasında tutulması Türkiye’ye, bölgeye fayda getiremez. Öcalan bir an önce bu sevdiği halkın içinde olmalıdır. Bunu istiyor, bunu bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

HDP’Lİ VEKİLLER İLGİ GÖSTERMEDİ

Bu arada önceki yılların aksine bu yıl organizasyona HDP’li milletvekillerinin etkinliklere katılmaması dikkati çekti. Öcalan için hazırlanan pastanın kesilişi sırasında hiçbir milletvekili bulunmazken daha sonra köye sadece milletvekili İbrahim Ayhan’ın geldiği görüldü.