Oda TV’ye yönelik ikinci soruşturmada aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Operasyonda görev alan polisler hakkında ise soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV’ye yönelik ikinci soruşturmada takipsizlik kararı çıktı. Gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol ve Hasan Fehmi Demir’in de şüphelileri arasında yer aldığı soruşturma kapsamında şüphelilerin telefonlarının dinlendiği belirtildi. Şüphelilerin telefon kayıtlarında yapılan incelemede, görüşmelerin avukatlık ve gazetecilik meslekleri ile alakalı olduğu ifade edildi.

Takipsizlik kararında, Oda TV davasının sanıklarından elde edilen dijital verilerde devam eden soruşturmanın şüphelilerinin isimlerinin geçmesinin ‘örgüt irtibatını ortaya koymaya yeterli delil’ olmadığı belirtildi.

Şüphelilerin terör örgütüne üye oldukları ve yardım ettiklerine dair soyut iddia dışında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle dava açılmasına gerek görülmedi.

Takipsizlik kararıyla birlikte operasyonda görev alan polisler hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.