İstanbul Kongre Merkezi’ne yürümek isteyen ÖDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. Polis yolu trafiğe kapatan grubu uyardı. Kısa süren arbedenin ardından eylemciler kaldırımda basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan G-20 Bakanlar Toplantısı'nı protesto etmek amacıyla ÖDP’li bir grup, Harbiye’deki Askeri Müze önünde toplandı. Burada pankart açan ve slogan atan grup, Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. Polis grubun önünü TRT Radyosu'nun bulunduğu yerde kesti. Grubun kongre merkezine gitmesini engelleyen polis, protestoculara yolu trafiğe açmaları konusunda sık sık uyarı yaptı. İki TOMA cadde üzerinde muhtemel bir müdahale için hazır bekletildi. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de grubun çevresini ablukaya aldı. ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ile çevik kuvvet polislerinin müdürleri arasında gerginlik yaşandı. Kısa süren arbedenin ardından eylemciler kaldırım üzerinde basın açıklaması yapmaya ikna oldu.

Açıklamayı ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin yaptı. Çetinkaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Syriza’nın hükümet olarak başarısı İspanya, Portekiz ve İrlanda’da tüm isyanlar ve ezilenler ile bağ kurmayı başarmış partilerin güçlenmesi, hükümet olması ihtimalini doğurabilir. Ezilenlerin ve emekçilerin bir nefes almasını sağlayabilir. Diyebiliriz ki Syriza sadece başlangıçtır. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, tüm Avrupa’yı Yunanistan halkının iradesine saygıya çağırıyoruz. Uluslararası sermayenin sözcülerini, Syriza'nın Selanik programını engellememeleri için uyarıyoruz. Syriza ve Yunanistan halkı size karşı mücadelesinde yalnız değildir. Şantaja boyun eğmiyoruz!, Yenilmiyoruz!, Korkmuyoruz!, Geri Basmıyoruz!, Kazanıyoruz! diyen Yunanistan halkının mücadelesi mücadelemizdir.”

Açıklamanın ardından grup, eyleme başlanan noktaya geri döndü. Slogan ve pankart eşliğinde başlayan yürüyüş olaysız sona erdi.