Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) içinden geçecek tünel yol ve Eymir Gölü'nü yakından ilgilendiren 'ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Plan' Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. Bu ODTÜ için yapılan üçüncü koruma planı. Askıya çıkan plana göre Eskişehir Yolu'na paralel olarak ODTÜ arazisinden bir tünel yol geçirilecek. Daha önce de ODTÜ arazisinden yol geçirilmiş, protesto ve itirazlara rağmen yapılarak 'Malazgirt Bulvarı' adı verilmişti.

ODTÜ'yü ve yapılaşma tehdidi altında bulunan Eymir Gölü'nü yakından ilgilendiren planla ilgili ilk açıklama Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden geldi. Şube'den yapılan açıklamada, "Konuyu yakından takip ediyoruz. Öncelikli gündem olarak, Pazartesi günü Kent İzleme Merkezimizin Şehircilik Komisyonu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planının değerlendirmelerini yaparak kamuoyuyla paylaşacaktır." denildi.

YENİ YOL BİLKENT'TEN ÇIKACAK

ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına yönelik davalarının devam ettiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: "1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, ODTÜ 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı nazım İmar Planı, ODTÜ 1/1000 Ölçekli Koruma amaçlı Uygulama İmar Planına askı süresinde yapılan itirazların ve askı dışındaki taleplerin kısmen kabul edildiği kısmen reddedildiğine ilişkin düzenlemeleri kapsayan planları, İmrahor ve diğer planlarla birlikte inceleyerek kamuoyuna bilgi vereceğiz. Eymir Gölü'nün, yapılaşma tehditi altında olduğunu, Melih Gökçek'in parsel parsel Eymir'de gözü olduğunu biliyoruz. Tünel yol ve devamında, Bilkent Şehir Hastanesi ve Milli Botanik Bahçesi içerisinden geçen tünel yolla bağlantılı olduğunu ve Eskişehir Yolu'na paralel bir yol planlandığı parçalar birleştiğinde ortaya çıkıyor. Bizim için hassas bir konu, komisyonumuz ve uzmanlarımız pazartesi ilk değerlendirmeleri yapacak ve kamuoyuyla paylaşacak. Bu üçüncü olan ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ne bitmez planmış."