Bursa'da, polis merkezine müracaat eden bir kişi, "Canım, ben bin 250 liralık ödül kazandım, hediye dağıtıyorum seni de düşündüm" diyen sosyal paylaşım sitesindeki arkadaşının hesabını hackleyen şüpheli tarafından dolandırıldığını söyledi.

Osmangazi Mahallesi 7. Kale Sokak'ta ikamet eden S.Ç., Bursa Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat ederek dolandırıldığını söyledi. S.Ç., "Sosyal paylaşım sitesinden arkadaşım olan Tuğçe K.D., 'Canım ben, Media Market'ten bin 250 liralık ödül kazandım, hediye dağıtıyorum. Seni de düşündüm, ama kimseye söyleme, kredi kartın var mı?' diye mesaj attı. Kredi kartı kullanmadığımı ancak annemin kredi kartının olduğunu söyledim. Kartın numaralarını gönderdim. Mesajlaşmanın aniden kesilmesi üzerine dolandırıldığımı düşündüm. Annemi aradığımda karttan 199 lira çekildiğini farkettik. Arkadaşımı cepten aradığımda 'Facebook hesabıma bir kaç gündür giremiyorum, ele geçirilmiş hemen polise gidip müracaat edin' dedi. Bunun üzerine polise geldim." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran H.A. isimli vatandaş da kullandığı kredilerinin masraflarının alacağını söyleyen kimliği belirsiz kadın tarafından 400 lira dolandırıldığını kaydetti.

Merinos Polis Merkezi Amirliği'ne gelen N.C. isimli vatandaş ise genel sağlık hizmetleriyle ilgili para alacağını söyleyen kişi tarafından 307 lira dolandırıldığını belirtti.