Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, medya ve polisleri hedef alan operasyonlarla iktidarın korku ortamı oluşturmak istediğini söyledi. Kurt, "Yani bir sonuç alınamayacağını bilse bile korkutarak insanları sindirmek istiyorlar. İşte gazeteci yazamasın, aydın düşünemesin, sanatçı itiraz edemesin istiyorlar.” dedi.

Cihan TV Network’te yayımlanan Anadolu’da Sabah programına konuk olan Kazım Kurt, program çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Afrika ziyaretinde gittiği ülke yöneticilerinden buralardaki Türk okullarını kapatmalarını istemesini ‘tutarsız siyasi tavırlar’ olarak değerlendirdi. Kurt, "5 yıl önce söylediklerine bakın, 10 yıl önce söylediklerine bakın, şimdi yaptıklarına bakın. Yarın yapacakları da çok farklı olmayacaktır." dedi.

Yurt dışındaki Türk okulları hakkında zarar adına somut bir delilin ortaya konulamadığını kaydeden Kurt, "Bununla ilgili bir soruşturma başlatılmadı, bir yargılama yapılmadı." diyerek uluslararası hukuk kurallarını herkesin masum olduğun kabul ettiğini hatırlattı. Kurt, "Dolayısıyla bu okullar da suç unsuru bulmadıkları sürece masumdur. Şimdiye kadar hiç kimseye zararı görülmemiştir ki devam ediyor. Kaldı ki ilk tepkinin yerel hükümetlerden gelmesi gerekir. Bu tersine davranışla ‘Bu okullar bize zarar veriyor diyor siz bu okulları kapatın diyor." dedi. Kurt, bu girişimi keyfi uygulamanın bir devamı olarak değerlendirdiğini aktardı.

‘AKP YÜZDE 35’İ GEÇEMEYECEK’

7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinin ise Türkiye’de birçok şeyi değiştireceğini ifade eden Kurt, "Türk halkının bu değişimi yaşayacağını ve yaşatacağını hissediyorum." dedi.

Türkiye’de farklı düşünen insanların dahi artık mevcut hükümetten umudunu kestiğini, bu yolsuzlukların sessiz bile olsa hiç kimsenin içine sinmediği gördüğün dile getiren Kurt, AK Parti’nin bu seçimde yüzde 35’i geçme şansını olmadığını savundu.

Yeni bir oluşuma ise ihtiyaç olmadığını söyleyen Kurt, “Cumhuriyet Halk Partisi ciddi bir demokratik yapı içerisinde herkesi kucaklamaya çalışıyor, Türkiye’nin partisi olduğunu ortaya koyuyor.” dedi. Kurt CHP’nin özellikle Güneydoğu’da bölünmeyi istemeyen sağduyulu Kürt halkında önemli destek alacağı inancında olduğunu kaydetti.

Kurt, son dönemlerde farklı gerekçelerle polise yönelik yapılan operasyonları ise mevcut hükümeti korku oluşturma hareketleri olarak değerlendirdi.

Kurt, "Yani bir sonuç alınamayacağını bilse bile korkutarak insanları sindirmek istiyorlar. İşte gazeteci yazamasın, aydın düşünemesin, sanatçı itiraz edemesin istiyorlar. En büyük konumda görünen, en dokunulmaz durumda olana dokunarak diğerlerini temelli sindirmeye gayret ediyorlar ki kendilerine dokunmasın. Çünkü hukukun olmadığı yerlerde keyfilik olur. Keyfiliğin olduğu yerdeki yönetimin adı da demokrasi olmaz. Türkiye’de maalesef demokratik bir ortam olmadığı için (bu tür algı operasyonları) bugün İzmir’de olur yarın Ankara’da olur, diğer gün Eskişehir’de olur. Mutlaka kendilerine karşı çıkan insanlara karşı bir baskı uygulaması gerçekleşir. Bunun doğru olmadığı görüldü." ifadelerini kulandı.

AK Parti’nin tüm bunları kendini koruma adına yaptığına işaret eden Kurt "Ama kendi içindeki bölünmeyi, parçalanmayı örtbas etme şansı yok. En son yapılan gizli oylamada (Meclisteki dört bakanın yüce divan oylaması) 240’larda kalan hükümetin Türkiye’de seçim kazanma şansı da, Türkiye’yi idare etme şansı da yok." değerlendirmesinde bulundu.