Hangi sektör olursa olsun ofis veya bir büro ortamında çalışan insanlar işe kendisine daha iyi vermek adına farklı yöntemlere başvurmaya çalışırlar. Yapılan çalışmalarda veya işlerde pek tabii ki çalışılan ortamın veya mekanında büyük bir etkisi var. Bu yazımızda işverenler için ofis ortamındaki verimliliği arttırmaya yönelik önemli bir ipucundan bahsetmek istedik. Ofis içindeki verimliliği arttırmak için siz okuyucularımıza önerimiz kurumsal kokulandırma.

Koku Hafızalarda Kalır

Pek çok insan şüphesiz ki kokunun hayatta vazgeçilmez bir unsur olduğunu bilir. Gerek kişinin şahsi kokusu gerekse doğadan almak istediğimiz özel kokular hayatımızda her birimiz için farklı yerler ve anlamlar içerir. Dolayısıyla insan psikolojisinde önemli bir etkisi ve önemi olan koku, çalıştığınız ortamda da verimliliğinizi olumlu yönde etkileyecek en önemli etkenlerin başında gelir. Kokunun sadece kişinin kendisi üzerinde yarattığı etkinin yanında karşısındaki veya etrafındaki insanlara verdiği etki de oldukça büyüktür. Kimisini kötü hissettirirken kimisinde oldukça hoş ve güzel bir etki bırakabilir. Öyle ki bilim adamları insan hafızasının bazı kokuları asla unutmadığını belirlediler.

Koku Mağazanın Kimliğidir

Hal böyle olunca işyeri sahipleri hukukunun insan üzerinde bıraktığı bu olumlu etkiden yararlanmanın yollarını aramaya başladı. Pazarlama dünyasında ayrıca ele alınan bir konu olan kurumsal kokulandırma konusu son dönemlerde oldukça önemli olmaya başladı. Öyle ki dünyaca ünlü bazı markalar mağazalarında kendilerine has bazı kokular kullanmaya başladılar ve hatta kokuyla anılıyorlar.

Kokunun bu olumlu etkisini işyerlerinde de kullanmak kadar mantıklı bir şey olamazdı. Doğru kokuyu seçtiğiniz takdirde ofisinizde bambaşka bir hava bambaşka bir ortam yaratmanı mümkün. Çalışanların psikolojik anlamda güçlüğünü arttırırken aynı zamanda verimlerini de bu koku sayesinde çoğaltabilirsiniz. Eğer isterseniz farklı departmanlarda etkilerine göre farklı kokular seçebilirsiniz. Özellikle dikkat edilmesi gereken konu şirketinizin kendi kimliğine en uygun olan özel kokuyu seçebilmektir. Tam da bu noktada siz değerli okuyucularımıza önerimiz www.carpexkurumsal.com adresini ziyaret etmeniz olacak. Buradan uzman kişilerden nasıl bir koku seçeceğinize dair destek ve danışma alabilirsiniz.