Mersin'de çocuğunun dövüldüğünü öne süren kadın ve yakınları okulu basıp ortalığı savaş alanına çevirdi. Sandalyelerin havada uçuştuğu olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay merkez Akdeniz ilçesi Ersoy Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre başka bir dersin öğretmeni olan M.A. boş olan 6.sınıfların dersine girdi. M.A. adlı öğretmen, 6. sınıf öğrencisi M.A.'yı gürültü yaptığı için uyardı. Öğrencinin küfür ettiği öne sürülürken, M.A. çocuğu tutarak müdür yardımcısının odasına götürdü. Müdür yardımcısı odada olmadığı için öğrenci öğretmenin boşluğundan faydalanarak eve kaçıp ailesine tartaklandığını söyledi.

Bunun üzerine anne ve yakınları, öfke ile okula geldi. Öğrencilerin derste olduklarına aldırış etmeyen anne ve yakınları sınıfları tek tek dolaşıp öğretmeni aradı. O sırada dersi boş olduğu için öğretmenler odasında oturan öğretmeni gören öfkeli aile, odada bulunan tüm masaları ve sandalyeleri öğretmene fırlattı. Odanın camlarını da kıran kadınların öfkesi diğer öğretmenlerin olayı yatıştırmaya çalışmasına rağmen dinmedi. Öfkesi dinmeyen aile daha sonra koridora çıktı.

Bu sırada öğrenciler panikle sağa sola kaçışırken, öğrencinin yakınları ellerine geçirdikleri çöp sepeti, sandalye ve masaları sağa sola fırlattı. Tehditlerin ve sandalyelerin havada uçuştuğu olay güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Aile polislerin gelmesi ile sakinleşti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.